banner de witvisser

Saga-the-game-changer - CrestaHengelsport SappemeerGruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos Dronten

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseHengelsport SappemeerGruppen Angelsport EmlichheimMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.