banner de witvisser

T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Gruppen Angelsport EmlichheimDe Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsport SappemeerPreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Wormenkwekerij WasseT Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Gruppen Angelsport EmlichheimDe Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.