banner de witvisser

GURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeWormenkwekerij WasseHengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Gruppen Angelsport EmlichheimT Wisentbos Dronten

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.