banner de witvisser

Preston Innovations.Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseHengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

brasemDe volwassen brasem heeft een typische ruitvorm, is afgeplat en heeft een lange aarsvin en een korte puntige rugvin. Zo kunnen ze 's zomers wel herkend worden als het zuurstofgebrek ze naar de oppervlakte dwingt. De vinnen zijn grijzig of zwart en nooit gekleurd. In de paaitijd kunnen mannetjes herkend worden aan de paaiuitslag, keiharde wratjes op de kop en kieuwdeksel.

De kleur is variabel en hangt sterk samen met de helderheid en begroeiing van het water. Bij helder begroeid water krijgt de brasem een bronzen kleur, in rivieren en troebele plasjes is hij meer zilverachtig met een wat gelige gloed.

Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Saga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeWormenkwekerij Wasse