24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AERONytro FishingGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeMaver EvezetJWP Waterservice

Nieuw Record Team Centerparcs De Huttenheugte bij 24 uurs wedstrijd De Witvisser Preston Centerparcs – Cup2017.

Afgelopen weekend is de Witvisser Preston Centerparcs-Cup 2017 gevist.  Deze wedstrijd zou in eerste instantie niet door gaan maar door de vele aanmeldingen voor de 24 uurs wedstrijd in september hebben we deze wedstrijd nog op kunnen zetten zo dat er ook nu een 24 uurs gevist kon worden.

Het was vrijdag de dag van de loting dit is natuurlijk al een spannend onderdeel van de wedstrijd. Welk huisje loot je en waar kom je te zitten. Het is altijd lastig om van tevoren in te schatten waar de vissen zijn. Het is een heel groot meer met veel goede stekken. Ook de wind heeft vaak invloed op de vangsten. De Steiger is in ieder geval een hot spot. Wie daar komt te zitten doet vaak mee om de prijzen. Alleen is er volgens mij nog nooit de winnaar weg gekomen.

 

Iedereen luistert aandachtig bij de opening van het festival. 

Ook de lage nummers doen het elk jaar weer goed. En dan heb je natuurlijk de kinderboerderij en het schiereiland nog. Al met al zijn er veel goede stekken waar je veel vis kan vangen. Natuurlijk zijn er altijd een aantal mindere plekken maar niet iedereen kan op een top stek zitten.

 

De grote steiger wie wil daar niet zitten.

Het was vrijdag avond al snel bekend dat er op enkele plaatsen zeer goed gevangen werd. Op de steiger was het vanaf het begin goed. Hier zat het team van Centerparcs De Huttenheugte.  Op stek veertien zat Feederteam Apeldoorn en ook zij vingen vanaf het begin redelijk mee. Dat waren de stekken die echt goed van start gingen. De rest moest wachten tot het nacht werd.

Het is wel heel apart maar er word in het begin altijd door een paar teams goed gevangen en de rest moet het eerst met een paar vissen doen en in de loop van de avond en nacht begint het dan. Veel teams moesten een inhaalslag maken om mee te kunnen doen om de prijzen. Het was voor sommige teams dan ook een geweldige nacht.

 

 Het wegen kon beginnen.

Er werd veel vis gevangen. Na 24 uur kon de stand opgemaakt worden en de weegschaal was aan de beurt.  Het was aan het eind van de wedstrijd een hele klus om alles te wegen. Respect voor deze mannen. Het was hard werken.

 

Voor meer foto's klik hier.

 

We kwamen er al snel achter dat er op enkele plaatsen echt goed gevangen werd. Bij ons in de buurt was het niet zo goed maar een stuk verderop moest er bij Feeder team Rheinland al meer dan honderd kilo gewogen worden. En met deze honderd kilo zat Feeder team Rheinland niet bij de eindprijzen.

 

Een prachtige karper van ruim 7 kg. 

Er was deze editie goed gevangen en de winnaars hebben een nieuw record gevestigd. Team Centerparcs De Huttenheugte winnen de wedstrijd met  252 kilo en 480 gram. Dit is ruim dertig kilo meer dan het oude record van 219 kilo wat op naam stond van team Klop.

De eindstand:

 

Een super prestatie wie gaat dit record verbreken. 

1e met een nieuw record Team Centerparcs De Huttenheugte  252 kilo 480 gram.

 

 

2e Team Klazienaveen met 172 kilo en 700 gram.

 

Voor meer foto's klik hier. 

 

3e Feederteam Apeldoorn met 140 kilo en 210 gram.

 

 

4e Team Yellowfeed met 139 kilo en 950 gram.

 

 

5e Team Muller met 136 kilo en 640 gram

 

Voor meer foto's klik hier. 

 

6e Feeder team Rheinland met 105 kilo en 540 gram

7e  Team Dijkvogel met 96 kilo en 245 gram

 

8e Team Duitsland Fishing Attack met 93 kg en 620 gram incl een karper van ruim 7 kilo. (Team Duitsland Fishing Attack wint de gesponsorde Preston prijs voor de  zwaarste karper.)

 

Preston Innovations               Preston Innovations                Preston Innovations

 

9e Team Sensas Mondial met 89 kilo en 750 gram

10e Fozz Team met 57 kilo en 015 gram

11e Team Zwarte hand met 50 kilo en 990 gram

 

Een video van enkele vangsten op het park.

 

12e Team De Witte Hand met 38 kilo en 950 gram.

13e Team De Witvisser met 34 kilo en 345 gram

14e Team de Stokvissen met 18 kilo en 420 gram

15e Hengelsport Oostende met 14 kilo

16e Team Matton west Vlaanderen. 5 kilo

17e Team WFT niet laten wegen.

 

Bij het wegen was het ook gezellig. 

Voor ons was het een gezellig weekend. Ik heb zelf een paar rondes gemaakt langs alle teams en heb weer veel gelachen. Als je een plaats loot waar je niet veel kan vangen dan moet je er gewoon een gezellig weekend van maken. En dat is wel gelukt. Zelfs Team Matton uit West-Vlaanderen heeft zich ondanks de slechte vangsten prima vermaakt en heeft al weer aangegeven dat ze de volgende editie weer mee willen doen.

 

De BBQ (of toch niet) 

Het was ook tijdens de BBQ weer supergezellig en zoals gewoonlijk was ik weer met het laatste schip richting het huisje. Ik wil alle deelnemers bedanken voor het gezellige weekend. Ook een bedankje voor Team Zwarte hand. Zij zorgden ervoor dat ik mijn camera niet liet staan. Ik had het te druk met mijn biertje.

 

Het feest kan beginnen. (Jan Boertien 80 jaar is op dit moment al bijna 40 uur wakker) 

 

Mijn dank gaat  uit naar Bennie van t Zand en Centerparcs  zij zijn het die dit alles mogelijk maken.  

Preston voor het sponseren van de prijs voor de zwaarste Karper

 

En niet te vergeten mijn Team Roelof Koekoek, Wim Stoel en Ahmet Goksen.

 

Tot de volgende editie

De Witvisser.

 

Voor meer foto's klik hier.

 

 Team Yellowfeed met twee prachtige Brasems.

Jan Jansen kreeg tijdens de weging een nat pak. 

 Erik Nijland heeft toch nog een mooie vis in handen.

 

 

 Arjan Klop drager van het oude record van 219 kg.  feliciteerd de winnaars met hun nieuwe record van 252 Kg.

 Ook bij team de stokvissen was het gezellig.

De laatste bus naar het huisje. 

 

 Tot de volgende keer maar weer.

 

 Prachtige natuur daar. De Vlaamse Gaai komt zelfs op bezoek voor een paar casters.

 Voor meer foto's klik hier.

 

 

 

Maver EvezetMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Nytro FishingSHIMANO AEROJWP Waterservice