De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetFREE SPIRIT/RINGERSSHIMANO AEROCHAMPION FEEDBAITSHOP.NLPreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.HJG DRESCHERMarcel vd EyndeHengelsport Sappemeer

Algemeen nieuws

Aantal sportvissers per gemeente.

Hoeveel sportvissers wonen eigenlijk in jouw gemeente? Het is zeer waarschijnlijk dat dit aantal afgelopen jaar flink is gegroeid. Landelijk groeide het aantal aangesloten sportvissers met zo'n 100.000 ten opzichte van 2019. En ook in 2021 voorzien we een - zij het wat meer bescheiden - ledengroei van ongeveer 10.000 aangesloten sportvissers.

Jaarlijks publiceert sportkoepel NOC*NSF, waarbij Sportvisserij Nederland sinds enkele jaren is aangesloten, de ledencijfers van alle aangesloten sportbonden. In 2020 waren er in totaal 589.194 personen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging. Dit is gemiddeld 3,4% van de totale Nederlandse bevolking.

-> Op de website van Volkgezondheidenzorg.info (een website van het RIVM) zie je een kaart met aantallen aangesloten sportvissers per gemeente.

1,7 miljoen sportvissers

In deze ledencijfers mist een aantal groepen sportvissers zoals buitenslandse leden, leden die van meer dan één vereniging lid zijn, zeevissers die geen VISpas nodig hebben, jeugdvissers die vaak gratis mee kunnen vissen met VISpas-houders en meer.

Het aantal sportvissers in Nederland ligt dan ook aanzienlijk hoger: in 2020 groeide het aantal sportvissers naar 1,7 miljoen. Dat bleek uit onderzoek van Kantar TNS, voorheen TNS NIPO. Lees hier meer over dit onderzoek en de cijfers.

-> Lees hier meer over de economie en werkgelegenheid in de sportvisserij, vissende vrouwen, participatie onder jeugd en zeevissers en meer feiten en cijfers.

 

 

 

Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AEROHJG DRESCHERFREE SPIRIT/RINGERSMaver EvezetT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.CHAMPION FEEDPreston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.BAITSHOP.NL