De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

SHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.FREE SPIRIT/RINGERSBAITSHOP.NLPreston Innovations.Maver EvezetGURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseHJG DRESCHERMarcel vd Eynde

Algemeen nieuws

Een dagje visjes vangen in Elburg. (Verslag)

Je hebt van die dagen dat het even niet mee zit. Gisteren had ik die dag. De hele dag erg druk en dan in de avond nog even een verslag schrijven van der wedstrijd van afgelopen weekend. Word ik afgeleid en wat denk je het hele verslag verwijderd. Op dat moment had ik zoiets van …..       Nu maar opnieuw een poging doen. Afgelopen weekend was er een wedstrijd in de haven van Elburg. Mijn maat Jeroen had ons opgegeven. Begin vorige week even overleggen wie wat zou doen. Jeroen zou het voer en hennep regelen en ik zou voor de casters zorgen. Nu ging dat allemaal nog maar net goed. Ik was dindsdags bij Zunnebeld in Zwolle geweest om de maden op te halen maar dankzij de lage temperaturen lukte het me net op tijd om voldoende casters te maken. Ik heb de maden nog een paar dagen binnen gehad anders was het niet gelukt.

 

 Haven Elburg

 

Zaterdagmorgen om zeven uur afgesproken en daarna richting Elburg. Dat was nog een drie kwartier rijden maar dit was zo om. We misten zelfs bijna de afslag Elburg door ons geklets. We waren mooi op tijd bij de haven aangekomen. Ik zag daar een stukje verderop Paula Petiet staan. Even tijd maken voor een babbeltje. Paula viste de laatste weken erg sterk in de haven. Even later kon de loting beginnen. Daar feliciteerde ik de wereldkampioen Jan willem Plekkenpol nog even met de puike overwinning met hun team. Even later vroeg ik Jan Willem met wie hij viste. Hij keek mij toen aan van die spoort niet. Jeroen viel gelijk in de rede het is individueel.

 

Haven Elburg 

 

Daar stond ik dan gelijk van slag en maar weer zorgen dat ik weer in balans kom. Ik was van mening dat dit een koppelwedstrijd was. Dat begon al goed. Jeroen mocht op nummer 12 plaats nemen en ik ging naar nummer 14.  De spullen uitpakken en opbouwen maar. Ik was net klaar en er kon gelijk gestart worden. Ik had een hengel op vijf meter en een hengel op drie meter. Ik was nog bezig met het voeren en mijn dobber was al verdwenen. Er zat al een kleine voorn aan de haak. Dat ging mooi.

 

Haven Elburg 

 

Zo kon ik de gehele wedstrijd redelijk door vangen en had aan het eind ruim tweehonderd vissen. 228 stonden er op de teller maar of ik alles wel heb aangetikt is de vraag. Ik vergeet nog wel eens wat. Ik heb deze dag van allerlei soorten vis gevangen. Verschillende soorten Voorns, Roofblei, Baarsjes, Bliek en zelfs een klein karpertje.

 

Haven Elburg 

 

Het was een leuke visdag maar ik heb wel weer lesgeld betaald. De wedstrijd werd gewonnen door Simon vd Kolk met ruim 18 kilo. Het andere vak werd gewonnen door JW Plekkenpol met 12 kilo.

Binnenkort nog maar een paar keer lesgeld betalen. Het is wel leuk vissen in de haven van Elburg.

Jan bedankt voor de organisatie. Het was top geregeld. Jeroen bedankt voor de rustige dag. Dit was iets anders dan een koppelwedstrijd.

De Witvisser.

 Elburg

 Haven Elburg

 

 Haven Elburg

 

 

 

 

Preston Innovations.HJG DRESCHERSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeT Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDSaga-the-game-changer - CrestaWormenkwekerij WasseMaver EvezetBAITSHOP.NLFREE SPIRIT/RINGERS