SHIMANO AERO

 SHIMANO AERO Slick Silk line.

 

GURU Knowledge is power.JWP WaterserviceMaver EvezetMarcel vd EyndeWormenkwekerij WasseNytro FishingVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AERO

Algemeen nieuws

ZomerVISkaravaan 2023: een spetterend zomerjeugdevent voor hengelsportverenigingen.

Deelnemen aan de ZomerVISkaravaan 2023 is een unieke kans om jouw hengelsportvereniging meer lokale bekendheid te geven én kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord sportvissen.

 

Ook deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen de ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op meerdere locaties verspreid over heel Nederland ééndaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze ééndaagse evenementen wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en vooral beleefd in de directe woonomgeving.

De inschrijvingen voor de ZomerVISkaravaan 2023 zijn sinds vandaag geopend voor hengelsportverenigingen! Deelnemen aan dit evenement is een unieke kans om jouw vereniging meer lokale bekendheid te geven en kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord sportvissen.

Inschrijven voor de ZomerVISkaravaan van dit jaar kan via dit formulier.

Programma
Op ieder event worden tussen 9:30 en 14:30 uur diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere het maken van een vissentuigje, leren behandelen en juist onthaken van een gevangen vis, leren werpen op targets, zelf een visje vangen en in gevecht gaan met grote vissen op de visdrilsimulator.

ZomerVISkaravaan 2023 - Een spetterend jeugdVISevent voor jouw hengelsportvereniging!Kennismaking en begeleiden jeugd
Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot.

Wanneer?
De ZomerVISkaravaan zal worden georganiseerd in twee periodes van drie weken in de drie schoolregio’s Noord, Midden en Zuid Nederland. De regio’s en data van dit jaar zijn:

 • Regio Midden: 10 juli t/m 16 juli 2023 (week 28)
 • Regio Zuid:17 juli t/m 23 juli 2023 (week 29)
 • Regio Noord: 24 juli t/m 30 juli 2023 (week 30)

 • Regio Midden: 14 augustus t/m 20 augustus 2023 (week 33)
 • Regio Zuid: 21 augustus t/m 27 augustus 2023 (week 34)
 • Regio Noord: 28 augustus t/m 3 september 2023 (week 35)

     


Hengelsportverenigingen kunnen zich nu aanmelden
Om het event optimaal te laten verlopen, gelden de volgende voorwaarden voor deelname:

 • Beschikbaar stellen van een gratis online jeugdvergunning op de verenigingswebsite
 • Belangrijk is een veilige plek voor kinderen bij visrijk viswater
 • Voldoende ruimte aan het water voor gemiddeld 75 vissende kinderen
 • Voorkeur in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken
 • Inzet van voldoende verenigingsvrijwilligers (minimaal 12) per event, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers
 • De events kunnen alleen tijdens de hierboven genoemde regio’s en data plaatsvinden.
 • Deelname en voortgang blijft afhankelijk van een positieve toestemming van de gemeente.

Om het event te versterken, is het mogelijk om met meerdere verenigingen samen te werken of mee te liften met lokale kids-activiteiten georganiseerd door buurtsportcoaches.

> Geef hier jouw hengelsportvereniging op om een ZomerVISkaravaan te organiserenOndersteuning door Sportvisserij Nederland en gratis hengels!
Sportvisserij Nederland en Sportvisserij MidWest Nederland ondersteunen alle deelnemende verenigingen bij de organisatie van de events in communicatie, publiciteit, werving en inschrijven van kinderen en alle benodigde vismaterialen. Alle deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast voldoende gratis Stekkie hengels en goodiebags van Sportvisserij Nederland.

Voor de eerste keer deelnemen?
Verenigingen die voor het eerst deelnemen worden verder ondersteund in de uitvoering van het JeugdVISevent met minimaal één medewerker van Sportvisserij Nederland. Deze is op het JeugdVISevent aanwezig als coördinator met een bus en alle benodigde materialen. Ook worden hierbij de vrijwilligers van de vereniging ondersteund in de uitvoering met een SVN-vrijwilligersteam bestaande uit drie tot vijf ervaren VISjuffen- en VISmeesters.

Verenigingen die al eerder hebben deelgenomen (repeterende HSV) zijn van harte welkom, echter, zij verzorgen geheel zelfstandig de praktische uitvoering van hun JeugdVISevent.

Aanmelden kan tot 15 maart
Meld je als HSV aan voor 15 maart aanstaande! Inschrijven kan uitsluitend via dit formulier

Maver EvezetWormenkwekerij WasseSHIMANO AEROMarcel vd EyndeJWP WaterserviceSaga-the-game-changer - CrestaNytro FishingVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.