Op uitnodiging van Matthias Weigang, zijn wij: Roberto van Dam, Geert-, Jarno- en Henk Enting op 7 april vertrokken richting Sand am Main voor de FTM Tubertini Feeder Challenge 2017.

Een nieuw evenement voor ons, normaliter zitten we rond deze tijd in het Tsjechische Cheb.

Deze wedstrijd is een twee daagse team wedstrijd, die word gevist in twee koppels per team, waar alleen de feeder hengel is toegestaan.

 

 

 

We hadden van te voren her en der wat informatie ingewonnen bij diverse mensen die er al eens  gevist hadden en de vooruitzichten waren goed voor zowel het weer als de vangsten.

In Sand aangekomen hebben we de 8 sectoren verkend. Het zag er allemaal veelbelovend uit: prachtige stekken in een mooi stuk natuur.

Op de sectoren zaten al meerdere teams te vissen. Verscheidene kennen we uit Cheb. Natuurlijk moesten er even handen geschud en bijgepraat worden. Dit typeert de goede sfeer die altijd bij deze wedstrijden is.

 

 

 

In het hotel aangekomen kwamen we nog een Nederlands team tegen. Het Mondial/ Guru Team Nederland bestaande uit Huib Bergman, Jilles Bijsterveld, Steyn van Oostwaard en Rob Noordkamp.

De volgende morgen moesten we om 8.00 uur aanwezig zijn voor de loting.  80 Koppels, dus 40 teams stonden te poppelen om te beginnen. Al gauw bleek dat we goede nummers hadden geloot. Dit merkten we aan de teams die er bekend waren.

 

 

 

Henk en Roberto loten een kopplaats aan de Pappelallee. Geert en Jarno moesten naar sector G, de Kleiner Baggersee. Deze staat bekend om goede vangstgewichten!! Om 10.30 uur klonk het signaal en begon de eerste wedstrijd van 5 uur.

Henk en Roberto visten op 85 en 65 meter afstand en al snel gleden de eerste brasems in het net. We konden met enige regelmaat een fraaie brasem landen en het zag er goed voor ons uit. Het laatste uur maakten onze buren het nog even spannend, die kregen de vis nog aardig los, terwijl Henk de ene na de andere roofblei ving. Helaas telden die niet mee.

 

 

 

Onze vis werd als eerste gewogen: het resultaat 40.511 gram genoeg voor vak winst. Geert en Jarno deden het ook goed op de kleine Baggersee. Ook zij vingen goed vis op 65 en 80 meter. Ze boden 36.730 gram ter weging aan, een tweede plaats in het vak,700 gram te kort om te winnen. Een verassend goede start: na de eerste dag stonden we op de tweede plaats met het team en bovenaan in het gewicht klassement.

 

 

 

Het feedervoer van de firma Van den Eynde had zijn werk goed gedaan. Het is een visserij die ons wel ligt, vergelijkbaar met de brasemvisserij hier in Nederland:  Veel caster en worm brengen en de voerplek goed bijhouden.

Het team van Mondial/Guru was wat minder gelukkig uit de loting gekomen en kon geen gewenst resultaat neer zetten, ondanks de kennis en de kwaliteit van de mannen.

 

 

 

Dag twee, voor ons spannend natuurlijk en benieuwd waar we terecht zouden komen. Geert en Jarno loten nummer 35 op de Altmain en lastige sector met lage gewichten. Op dag 1 was op dit nummer en zowel links als rechts hiervan een nul gevist!! Een hele uitdaging dus. Geert en Jarno hebben gegokt op de enkele aanwezige karpertjes daar door te voeren met vismeel. En met drie karpertjes en een mooie brasem, met een gezamenlijk gewicht van 3858 gram visten ze een 4 in de sector. Dit was een uitstekend resultaat voor deze stek.

 

 

 

Henk en Roberto moesten naar sector Matern op stek 72, op de eerste dag is hier 8 kilo gevangen goed voor een 8e plaats. Deze dag beten ze daar iets beter en met 20.768 gram aan grote en kleine brasems en een karper visten ze ook een 4.

Nu was het tijd voor de prijsuitreiking, we hadden 11 punten en 101,876 kilo vis gevangen. We zaten er redelijk bij dachten we. Henk en Roberto hebben de poule gewonnen voor hoogste gewicht per koppel 61,279 kilo. Bij de koppels eindigden Henk en Roberto op de 8e plaats en Geert en Jarno op de 13e plaats.

 

 

 

Het hoogtepunt was uitslag bij de teams, de eerst 4 teams plaatsen zich voor de finale, die in oktober op het zelfde water word vervist. De hoofdprijs ging naar de Brassenfreaks uit Sand die een thuiswedstrijd visten, ze hadden 9 punten en 67,067 kilo.

 

 

 

Wij werden tweede bij de teams en mochten de ticket voor de finale, een medaille en een fraaie geldprijs in ontvangst nemen. We mogen in oktober nog een keer naar Sand am Main!!

Team Mondial/Guru Nederland kon zich helaas net niet in de prijzen vissen.

 

 

 

Voor ons een enorm leuk en geslaagd weekend in Sand am Main: schitterende natuur, prachtige parcoursen en een mooie visserij, dikke schnitzels en grote glazen bier!!!

Bij deze willen we Matthias Weigang, Patrick Jonaschek, de Sander Angelverein en de rest van het FTM team bedanken voor een perfect georganiseerd toernooi, respect voor de organisatie.

 

 

 

Jilles, Steyn, Huib en Rob bedankt voor de gezelligheid en de tips.

Koopman hengelsport Nieuw Amsterdam, Marcel van den Eynde, Cresta!

Namens Team Koopman van den Eynde:

Geert Enting, Jarno Enting, Henk Enting en Roberto van Dam.

 

 

 

 

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseNytro FishingSHIMANO AEROSaga-the-game-changer - CrestaJWP WaterserviceMaver Evezet