Skip to main content

Anja Groot over EK-deelname: “het gaat een uitdagend kampioenschap worden”

Viervoudig wereldkampioen Dobbervissen Anja Groot maakt dit jaar voor de derde keer haar opwachting bij het door mannen gedomineerde EK Dobbervissen 2024. Ze kijkt uit naar het toernooi in eigen land. “Het thuisvoordeel kan zowel voor als tegen ons werken”, blikt de sportvrouw vooruit.

Internationale ervaring is Anja Groot – viervoudig wereldkampioene in het damesvissen – niet vreemd. Ze staat voor de derde keer bij een EK aan de start en is bij deze editie de enige vrouw van het deelnemersveld. “Ik sta daar al lang niet meer bij stil, want ik vis al vanaf de jeugdteams in een gemixte samenstelling. Het zijn vooral anderen die mij daaraan herinneren”, reageert ze nuchter over deze unieke situatie. “Voor mij is deze deelname een beloning voor jarenlange inzet. Mijn deelname in dit door mannen gedomineerde deelnemersveld biedt naast het damesvissen een extra uitdaging.”

Thuisvoordeel?

Alle ogen zijn op Nederland gericht en veel insiders dichten Team Holland een goede kans op eremetaal toe. “Het thuisvoordeel kan zowel voor als tegen ons werken”, tempert Anja de verwachtingen. “We kunnen met bepaalde informatie – zoals materiaal en voermethodes – zeker ons voordeel doen. Aan de andere kant is het soms beter om er blanco in te gaan en op basis van de trainingsweek een plan te maken. Dat voordeel hebben veel buitenlandse teams”.

Glazen bol

De grote hamvraag voor het EK is: hoe gaat de vis reageren op dit grote deelnemersveld en met name de vele trainingsdagen voorafgaand aan het wedstrijdweekend? Anja: “Ik heb geen glazen bol, maar heb de stille hoop dat witvis vanaf de meren het kanaal opzoekt en daar blijft hangen.”
 


Wanneer is het Europees Kampioenschap geslaagd voor Nederlands succesvolste visser? “Voor mij is dit toernooi geslaagd met een teammedaille, ongeacht welke kleur. Er zijn veel landen die hier kunnen winnen; het gaat een uitdagend kampioenschap worden”.
 

Kom kijken bij het EK Dobbervissen 2024

Wil je de wedstrijdcracks live aan het werk zien? Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de trainingsdagen of het wedstrijdweekend. Klik hier voor meer praktische informatie over de bereikbaarheid.
 
 
We houden je via deze website op de hoogte van het EK Dobbervissen. Wil je echt helemaal niks missen en direct op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Volg dan de Facebook-pagina WedstrijdvissenNL.

Powered by Fisherman’s Friend
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser