Skip to main content

Sport verliest jaarlijks minstens 45 miljoen euro: open brief aan nieuw kabinet

Als de maatregelen uit het hoofdlijnenakkoord worden uitgevoerd, verliest de sport jaarlijks minstens 45 miljoen euro. Dat is rampzalig voor sportclubs en sportverenigingen. 67 (oud-) topsporters en topcoaches uiten vorige week vrijdag hun zorgen in een paginagrote open brief in het AD over de plannen van het toekomstige kabinet. Sportvisserij Nederland deelt en steunt deze oproep.

Sport verbindt. Sport en bewegen zijn belangrijk voor een sterk en vitaal Nederland. Sport laat zorgkosten dalen en haalt kinderen achter hun scherm vandaan. Allemaal elementen die in de sportvisserij maximaal tot uiting komen en waar Sportvisserij Nederland zich dagelijks voor inzet. Er dreigt een enorme kaalslag door de plannen van het kabinet.
Van Ellen van Langen, Ireen Wüst en Anky van Grunsven tot Guus Hiddink, Tom Dumoulin en Epke Zonderland. Waar atleten en coaches sport en politiek doorgaans liever gescheiden houden, kwamen ze massaal in opstand tegen de politiek. In hun open brief roepen ze op om niet te bezuinigen op de sportsector. Wij staan achter deze deze oproep!

 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser