Skip to main content

Herfstachtige omstandigheden 6e wedstrijd zomercompetitie Hsv Kennemerland.

18 juni 2024

De zesde wedstrijd van de zomercompetitie had meer weg van een herfstwedstrijd, harde wind , af een toe een bui en gewoon weg koud. Diverse vissers besloten hun poolpak aan te trekken wat zeker geen slechte beslissing was. Dat verwacht je toch niet half juni dit soort omstandigheden. Vlak voor de loting een forse bui, even wachten loten en kijken wat de dag gaat brengen. Een dobberwedstrijd dat wil zeggen verplicht vissen met de dobber, stok, match of bolo. Bij het voorbereiden bleek er een flinke stroom te staan richting Akersloot, dobbers er weer af en zwaardere pennen erop. Om half acht klinkt het startsignaal, bijna iedereen de stok alsmede een aantal matchhengels die waren klaar gezet. Je had minimaal een 3 grammer nodig om het aas een beetje fatsoenlijk aan te bieden.

Kennemerland

 

Op kop schoot Arie van de Burg uit de startblokken hetzelfde golf voor Hendrik Delbrugge op de kop. Waar Hidde Hoekstra gister de sterren van de hemel viste schoot het vandaag helaas in zijn rug waardoor hij vroegtijdig moest afhaken. Daar waar Hidde eerder nog aan gaf ruige omstandigheden, omstandigheden voor echte mannen. Iets later schoot het ook bij Bert Groot in zijn rug, eveneens einde oefening. In vak B zaten Nico Schouws en Theo Breedijk de eerste twee uur heerlijk te vangen. Eerst voerde Nico bij en weg was de vis, Theo deed hetzelfde met hetzelfde resultaat. Vermeldenswaardig is Clive Hill die de gehele wedstrijd met de match heeft gevist, ook tijdens de harde stroom en dat is echt een kunst op zich. De laatste uren viel de stroom er vrijwel uit en was het schakelen geblazen. De zware dobber liet geen beet meer zien maar schakelde je naar een grammetje zag je nog iets. Het was werken vandaag, spierballen kweken, de wind dwars door het kanaal was zeker geen pretje. Maar deze omstandigheden golden voor iedereen. Na vier uur was de wind weliswaar behoorlijk afgenomen maar van buitjes werden we niet gespaard.

Kennemerland

 

Na het eindsignaal gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Arie van de Burg zijn kopplek te verzilveren met 5,5 kilo wint hij zijn vak. Tweede eindigt William de Vries en de derde plek ging naar Sjaak Veldt. In vak B zat de dagwinnaar Hendrik Delbruge. Met bijna 10 kilo wist hij de staartplek optimaal te benutten. Tweede eindigt Nico Schouws en de derde plek werd opgeÃĢist door Theo Breedijk. Uitgewaaid en rozig vertrokken we weer huiswaarts. Er waren zoals gebruikelijk waardebonnen voor de eerste en een na laatste met vis van elk vak.

Vak A

       

1

Arie van de

Burg

5.600

gram

2

William de

Vries

2.890

gram

3

Sjaak

Veldt

2.190

gram

 

VAK B

       

1

Hendrik

Delbrugge

9.670

gram

2

Nico

Schouws

8.630

gram

3

Theo

Breedijk

6.030

gram

 

Tussenstand A-Klasse na 6 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

 

Na zes wedstrijden mindu 2 afschrijvers heeft Nico Schouws de leiding stevig in handen in de A-klasse,. Tweede staat Sjaak Veldt en derde Bert Groot.. Er staan diverse vissers in degradatie gevaar maar met nog vier wedstrijden te gaan is nog veel mogelijk. Degradatie ontlopen gaat niet lukken voor Ton van de Nieuwboer door persoonlijke omstandigheden lukt meevissen helaas niet.

1

Nico

Schouws

6

Kl.pnt

40250

gram

2

Sjaak

Veldt

11

Kl.pnt

25552

gram

3

Bert

Groot

12

Kl.pnt

24641

gram

Tussenstand B-Klasse na 6 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

 

In de B-klasse staat Hendrikje Sikma er uitstekend voor, ondanks opnieuw een afschrijver vandaag bij de stokwedstrijd. De feeder is wel echt haar wapen, toch komt er nog een stokwedstrijd, maar wie weet lukt het de laatse keer we. Tom Moolevliet blijft keurig tweede. Juan Cabrera staat nog derde mede door afwezigheid van Bert Jansen, Toon Colonello en Gert Lute waarvan hij de hete adem in zijn nek voelde. Ook vandaag liep het niet lekker bij Juan, hij liep evengoed wel een punt in op Hendrikje. Maar er naderen twee nieuwe achtervolgers Hendrik Delbrugge en Daan van der Venne. Door zijn goede seizoenstart staat Juan nog derde maar een nieuwe misser kan hij zich niet veroorloven. Voor plek 3 staan diverse vissers er kort op dat blijft dus de komende wedstrijden nog wel even spannend. Waar het eerst leek dat Hendrikje, Tom en Juan snel hun promotie zouden veilig stellen.

1

Hendrikje

Sikma

8

Kl.pnt

37898

gram

2

Tom

Moolevliet

12

Kl.pnt

35210

gram

3

Juan

Cabrera

16

Kl.pnt

20810

gram

Tussenstand verenigingskampioen na 6 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

 

Voor het verenigingskampioenschap deed Nico Schouws vandaag goede zaken, maar zowel Sjaak Veldt als Hendrikje Sikma volgen op slechts 2 puntjes verschil. Duidelijk is wel, het clubkampioenschap is nog lang niet beslist.

1

Nico

Schouws

7

Kl.pnt

45580

gram

2

Hendrikje

Sikma

9

Kl.pnt

37898

gram

3

Sjaak

Veldt

9

Kl.pnt

27722

gram

4

Tom

Moolevliet

11

Kl.pnt

35210

gram

5

Cor

Martens

13

Kl.pnt

18620

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser