Skip to main content

Slechte vangsten 4e Zomeravond wedstrijd hsv Kennemerland

14 juni 2024

De 4e wedstrijd van de zomeravond competitie werd gevist in het Noordhollandskanaal te Spijkerboor op het gemaaide stuk. Mooi parcours gestoken, klein uurtje voorbereiding voordat om half zeven de toeter gaat. Eigenlijk wel wat wind, stroompje naar links, wat fris voor de tijd van het jaar maar we hebben er zin in. Na de start blijkt de beten blijven uit, dat is niet waar we voor komen. Het blijft toch vissen en geen vangen. Het is zo’n avond waarbij alle registers open moet om toch een beet te krijgen.

Kennemerland

Op kop zit William de Vries die zowel de stok alsook de feeder in stelling heeft gebracht. Maar het is zeuren, de zeldzame beten die je krijgt op een dergelijk avond dien je ook te verzilveren. Naast William gaat het Jean Chagineu als een van de enigen beter af. Jean heeft al snel door dat de vis vandaag hoog aast, een wafter doet dan wonderen en laat dat nu net Jean zijn specialisme zijn. Denk dat twijfelaars voortaan de wafter aan hun aas assortiment toevoegen. Op staart haalt Cor Martens alles uit de kast, zowel feeder, stok, het lukt niet. Tot kort voor tijd het lijkt een beet, slaan en ja hoor die hatelijke nul is weg. Helaas zijn er vandaag een drietal vissers die blanken, wat met de zomeravond best wel een zeldzaamheid is. Na drie uurtjes klinkt het eindsignaal voor sommige te vroeg de vis leek los te komen, maar voor de meeste als een opluchting, De weegploegen gaan op pad. In vak A weet Jean Chagineu de wedstrijd met overmacht te winnen met bijna 8 kilo. Tweede eindigt Nico Schouws net op de scheiding van het vak met 5 kilo, de derde plek gaat naar William de vries. In het ander vak eindigen Dolf Rijs en Ben van Tol exact gelijk op 1950 gram, de derde plek gaat naar Cor Martens.

Kennemerland

 

 

VAK A

       

1

Jéan

Chaigneau

A

7.580

Gram

2

Nico

Schouws

A

5.390

Gram

3

William de

Vries

A

1.970

Gram

 

 

VAK B

       

1

Ben van

Tol

B

1.950

Gram

1

Dolf

Rijs

B

1.950

Gram

3

Cor

Martens

B

840

Gram

 

Na vier wedstrijden ( 2 afschrijvers) blijt Willem van Tol aan kop beide met slechts twee punten en net wat meer gewicht dan Jean Chagineu. Met een eentje als afschrijver is de kans groot dat het volgende week andersom is. Op de derde plek treffen we maar liefst drie vissers, Nico Schouws, Dolf Rijs en Ben van Tol in volgorde van vangstgewicht. Je kan rustig stellen dat we nog een drietal heel spannende wedstrijden tegemoet gaan. De kans dat Jean zijn eerste competitie bij hsv Kennemerland gaat winnen is groter dan ooit, maar wie weet verassen de anderen toch nog.

 

Tussenstand zomeravondcompetitie 2024 (Na drie wedstrijden minus 2 afschrijvers.)

1

Willem van

Tol

2

Klassementpunten

26260

gram

2

Jéan

Chaigneau

2

Klassementpunten

23500

gram

3

Nico

Schouws

3

Klassementpunten

23820

gram

4

Ben van

Tol

3

Klassementpunten

15660

gram

5

Dolf

Rijs

3

Klassementpunten

6040

gram

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser