Skip to main content

Wedstrijdverslag selectiewedstrijd Feedervissen aan het Zwolle IJsselkanaal.

02 juli 2024

Op zaterdag 22 juni was het zover: de selectiewedstrijd feedervissen vond plaats aan het prachtige Zwolle IJsselkanaal te Zwolle. Het eerder bedachte wedstrijdtraject aan de IJssel was helaas vanwege de hoge waterstand niet te benutten. Gelukkig konden we wel aan het Zwolle IJsselkanaal terecht! De deelnemers verzamelden zich al vroeg in de ochtend, klaar om hun viskunsten te tonen. Ondanks dat de nummertjes voor de stekken allemaal plat waren gereden door een tractor tijdens het maaien, zette de wedstrijdleiding alles snel weer rechtop. Na een kort praatje over de wedstrijdtijden en welke vissoorten meetelden, begon het loten. Dit verliep vlot en iedereen kon snel naar zijn plek.

Om precies 10 uur klonk het startsein en gingen de vissers aan de slag. Al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke visserij zou worden. De vissen lieten zich niet makkelijk vangen, wat de uitdaging alleen maar groter maakte. Het doorzettingsvermogen van de deelnemers werd flink op de proef gesteld.

Na vijf uur intensief vissen klonk om 15 uur het eindsignaal. De wegers begonnen meteen met hun werk en zorgden ervoor dat alle vangsten nauwkeurig werden geregistreerd. Aansluitend begaf iedereen zich naar het clubgebouw, van De Hengelsport Zwolle, waar een heerlijke bal gehakt en een drankje klaarstonden. Ondanks wat gemopper over de eerlijkheid van het parcours, bleef de sfeer goed. Er kan immers altijd maar één winnaar zijn!

Hieronder de uitslag van de wedstrijd:

  1. Eef van de Gronde, stek C27 - 5760 gram
  2. Edwin Joosten, stek B26 - 4040 gram
  3. Richard van der Horst, stek A1 - 2950 gram
 
Gefeliciteerd aan de winnaars en alle deelnemers voor hun inzet en sportiviteit. Het was weer een geslaagde dag aan het Zwolle IJsselkanaal!
 
 
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser