De nieuwe SHIMANO ULTEGRA molen. 

CHAMPION FEEDSaga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenBAITSHOP.NLPreston Innovations.FREE SPIRIT/RINGERSMaver EvezetHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeWormenkwekerij WasseSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HJG DRESCHERGURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

Uitslagen

Gert Kamerhuis en Arend Profijt winnen Ketelmeer bokaal. (2)

Afgelopen weekend was er weer de jaarlijkse wedstrijd De Ketelmeer Bokaal van de Urker vissers. Ik had me al mooi op tijd aangemeld voor deze wedstrijd en zou zoals gewoonlijk samen met Jeroen vissen. Tot ik een tijd terug van Jeroen te horen kreeg dat hij deze dag iets anders op het programma had en mij vroeg of ik een andere koppelmaat wilde zoeken. Het was ruim van te voren en ik zei dat gaat wel lukken. Ik zou Wim Stoel wel benaderen. Ik viste wel vaker wedstrijden met Wim. Een aantal weken terug besloot ik Wim een berichtje te sturen of ik hem nu wel gevraagd had of niet. Maar goed dat ik dit even gedaan had. Wim wist nog van niets. Hiermee stond de vraag gelijk open en hij wilde wel mee vissen. Daar was ik natuurlijk wel blij mee.

 

 Urk

 Het was weer lekker druk in de Ketelhaven.

Ik wist ook dat Wim altijd alles goed voor elkaar had. Hij zou dan ook de boel regelen zoals aas en voer. Ideaal. Hierdoor kon ik mij rustig voorbereiden op de wedstrijd. We hadden zaterdagmorgen om kwart voor acht afgesproken bij de Ketelhaven. Ik was mooi op tijd aanwezig en kwam gelijk aan de praat met een aantal vissers. Wim was inmiddels ook gearriveerd en het duurde toch wel lang voor dat de loting begon. Ze wachten nog op een koppel dat zich nog moest aanmelden bij de inschrijving. Zo ineens kwam ik er achter dat ik mij nog niet gemeld had. Snel naar Johannes om me aan te melden. Hierna kon men gelijk beginnen met de loting.

 

 Urk 

Lub Snijder en Johannes Hakvoort hebben alles weer goed geregeld.  Op de foto ontbreekt Wim de Boer ook hij heeft hier aan meegewerkt.

Ik vroeg aan Wim om een nummer te pakken. Ik wilde het niet op mijn geweten hebben dat we niet goed zaten. Wim pakte nummer zesentwintig. Dat was volgens mij wel een goed nummer. Nog even informeren bij de andere koppels waar ze zaten en we gingen naar het water. Ik was er al een tijdje door privé omstandigheden niet geweest. Er stonden allemaal nieuwe nummers op het fietspad. Ons nummer 26 was voorheen nummer 31. Hier kon men voor jaren terug nog wel goed vis vangen maar hoe het nu was geen idee.

 

Urk 

Roelof Koekoek in de relax modes 

We kregen aan de linker kant bekende buren naast ons zitten Roelof Koekoek en Henk Dimmendaal. Roelof en Henk zitten ook bij onze vriendengroep waarmee we naar zweden zijn gegaan en Met Roelof heb ik ook al menig wedstrijden gekoppeld. Maar even kijken hoe het gaat lopen. Spullen opbouwen en vissen maar.Nou ja vissen? Het duurde vrij lang voor dat we een aanbeet kregen terwijl we al zagen dat er voor in het vak af en toe al een mooie vis geschept werd. Het bleef bij ons lang rustig tot Wim een zwiep aan de hengel gaf. De eerste brasem was een feit.

 

 Urk

 De eerste brasem is binnen.

Hierna ving Wim nog een grote voorn en toen werd het weer stil. Toen was ik aan de beurt. Ik was weer eens aan het bellen en zag dat mijn top toch wel aardig bewoog. Aanslaan en hangen. Telefoon aan de kant en binnen draaien. Met dat ik de telefoon aan de kant gooi voel ik dat de vis er af schoot. Helaas ….. Hierna was het weer verdacht rustig. Na een poosje melde zich er weer een vis deze kon ik wel vangen en mijn eerste brasem zat in het net.

 

Urk 

 Roelof in actie hij is er zelfs bij gaan staan.

Ik zag ook Roelof een paar Brasems vangen. Roelof ging er telkens bij staan zo dat we konden zien dat hij wat ving.  Ik moet wel zeggen dat het zitten hem toch makkelijker af ging zo vaak heeft hij niet gestaan.

 

Urk 

 De weegploeg in aantocht.

Voor in  het vak ging het regelmatig door en wij zaten er bij en keken er naar. Ik kon zo nog twee brasems en twee voorns er bij vangen en Wim nog een paar voorns. Dat was lang niet genoeg om mee te doen. We hebben in ieder geval weer wat kunnen bij kletsen en ik heb een rustige dag aan het ketelmeer gehad. De volgende keer beter.

 

Urk 

 De winnaars van de Ketelmeer Bokaal 2021 Gert Kamerhuis en Arend Profijt.

De wedstrijd is gewonnen door Gert Kamerhuis en Arend Profijt met 56 kilo. Deze mannen vissen deze wedstrijd altijd goed. Ze hebben hem nu twee keer gewonnen en de vorige wedstrijd waren ze de runner up.

Vak A Vossemeer is gewonnen door Peter vd Willik en Geert Pakvis met 23 kilo

Vak B Ketelmeer is gewonnen door Wout-Jan Kuik en Selwyn Rietman met 31 kilo

Vak C is gewonnen door Gert Kamerhuis en Arend profijt met 56 kilo (Dagwinnaars)

Vak D is gewonnen door  Jan Weening en Dries Scheffer met 21 kilo 

 

De Witvisser.

 

Urk 

 Peter vd Willik en Geert Pakvis winnen hun vak op het Vossemeer. (Gefeliciteerd)

 

 Urk

 De Top 4 per vak.

Urk

De Ketelmeer bokaal  

 

Urk

 Vak A 

Urk

 Wegen maar

Urk

 Vak B

 Even van het uitzicht genieten.

Urk

Vak C 

Urk

 Even bijkletsen

Urk

 

 

 

 

 

T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerHJG DRESCHERBAITSHOP.NLGURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CHAMPION FEEDSHIMANO AEROHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Maver EvezetSaga-the-game-changer - CrestaWormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSPreston Innovations.