24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeMaver EvezetNytro FishingGURU Knowledge is power.JWP WaterserviceSHIMANO AERO

Uitslagen

Veel kleine vis zesde zomerwedstrijd Hsv Kennemerland

De zesde zomercompetitie wedstrijd op zondag 3 juli 2022 werd gevist in het Noordhollandskanaal te Purmerland. Een zonovergoten ochtend, windje in de rug, klein stroompje naar rechts het kon wel eens een veel belovende ochtend worden. Vandaag was het een dobberwedstrijd waarbij het een verplichting is met de dobber te vissen met de stok, match of bolo daarin is de keus vrij. Ruim een uur voor bereiding zodat er tijd was voor een bakkie en bijkletsen. Hendrik Moolevliet zag zelfs tijd om alle bordjes op te halen waarvoor onze dank. Om kwart voor 8 het startsignaal er werd geplompt en gecupt, kortbij en op de verre afstand. Veel vissers kozen voor te starten kort voor de voeten terwijl een enkeling gelijk de voorkeur gaf aan de lange stok. Vrijwel direct werd er flink vooral kleine tot zeer kleine vis gevangen, bij sommigen vissers echt met een hoog tempo. In vak A was Hendrik Moolevliet opnieuw op dreef met de stok, naast kleine vis wist hij het laatste uur ook een aantal halfslag te vangen.

 

Kennemerland

 

Middenin dat zelfde vak wist Cor Martens als een van de weinigen ook leuk vis te vangen welk ook nog woog. Want over het hele parcours werd veel, bij sommige heel veel vis gevangen maar meest van het formaat postzegel. In vak B was Ton van de Nieuwboer op dreef visje na visje werd zorgvuldig geland. Het is duidelijk Ton streeft naar een snelle terugkeer in de A-klasse. Naast hem koos Juan Cabrera om de kant met rust te laten en vol in te zetten op de verre afstand. Dat leek wel eens een zeer slimme zet te worden als bijna enige wist hij een aantal brasems tot aanbijten te verleiden. Dat kan best wel eens komen door de rust op de kantstek. Of hij Ton zou aftroeven was twijfelachtig maar het werd tussen beide wel een echte wedstrijd. Op staart zat Toon Colonello die zijn tweede wedstrijd zijn vangsten sterk zag verbeteren met twee weken geleden. Bij veel vissers bleek de vis zich op te houden op half water, dat wil zeggen dat je wel halve meter boven de grond moest vissen om de beet er lekker in te houden. Om kwart voor twaalf klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A zat de overallwinnaar van vandaag in de persoon van Hendrik Moolevliet, keurig tweede werd Cor Martens en de derde plek ging naar Jan van de Ham. In vak B ging de vakwinst naar Ton van de Nieuwboer, gevolgd op plek twee door Juan Cabrera met slechts 2 ons minder en derde eindigde Bert Groot. Na afloop waren er VVV/bonnen voor de eerste en een na laatste van beide vakken. We kijken terug op een heel fijne, zonnige visochtend, volop gezelligheid en voor vele heel veel vis.

 

 

VAK A

     

1

Hendrik

Moolevliet

4.592

gram

2

Cor

Martens

3.093

gram

3

Jan van den

Ham

2.375

gram

 

 

vak B

     

1

Ton van de

Nieuwboer

4.115

gram

2

Juan

Cabrera

3.915

gram

3

Bert

Groot

3.170

gram

 

Na zes wedstrijden vormt het klassement zich meer en meer.  Na zes wedstrijden brengen we twee aftrek wedstrijden in mindering. Het is Simon van der Kolk die het zomerreces als trotse klassement aanvoerder ingaat, met hijgend in zijn nek Juan Cabrera met evenveel punten maar net iets minder gewicht. Op plek drie staat Jean Chagineu. Drie B-vissers die het klassement aanvoeren wat ongetwijfeld heeft te maken dat de A-klasse altijd middenin plaats neemt en daardoor een extra handicap heeft.

 

Tussenstand verenigingskampioen 2022 (Na aftrek 2 slechtste resultaat)

 

1

Simon van der

Kolk

8

Kl.pnt

36242

Gram

2

Juan

Cabrera

8

Kl.pnt

35502

Gram

3

Jean

Chagineu

9

Kl.pnt

34971

Gram

 

In De A-klasse heeft Bert Groot duidelijk de leiding genomen op ruime afstand gevolgd door nummer twee Nico Schouws.  Derde staat Cor Martens. Doordat het Arie van den Burg niet lukt mee te doen is voor hem degradatie al zeker. In de gevarenzone zitten Dolf Rijs, Clive Hill en Bert Jansen.  Deze vissers moeten dus aan de bak om ook in 2023 te mogen blijven vissen in de A-klasse.

 

Tussenstand A Klasse 2022 (Na aftrek 2 slechtste resultaat)

 

1

Bert

Groot

4

Kl.pnt

24.622

Gram

2

Nico

Schouws

9

Kl.pnt

29.183

Gram

3

Cor

Martens

11

Kl.pnt

31.344

Gram

 

In de B-klassse is het Simon van der kolk die de lisjt aanvoert, met evenveel punten als Juan Cabrera maar die heeft net iets minder gewicht. De derde plek is voor Jean Chagineu. Met deze stand mogen deze drie heren zich opmaken om volgend jaar de overstap naar de A-klasse te maken.

 

Tussenstand B Klasse 2022 (Na aftrek 2 slechtste resultaat)

 

1

Simon van der

Kolk

10

Pnt

36242

Gram

2

Juan

Cabrera

10

Pnt

35502

Gram

3

Jean

Chagineu

12

Pnt

34971

Gram

 

In het dobberkampioenschap gaat Ton van de Nieuwboer aan de leiding met slechts drie punten, evenveel als de verassend sterk vissende Hendrik Moolevliet met net iets minder gewicht. Op de derde plaats staat Juan Cabrera , Ook hier wordt de lijst aangevoerd door B-vissers. Zeker vandaag was het een voordeel om zoveel mogelijk richting kop of staart te zitten omdat de grote vis nauwelijks zwom en het merendeel van de A-vissers vandaag niet heeft bereikt.

 

Tussenstand dobberkampioenschap 2022

 

1

Ton van de

Nieuwboer

3

Pnt

16045

Gram

2

Hendrik

Moolevliet

3

Pnt

15442

Gram

3

Juan

Cabrera

6

Pnt

15220

Gram

 

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.JWP WaterserviceNytro FishingMaver EvezetMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AERO