Tackle Guru Benelux 

 

Saga-the-game-changer - CrestaFREE SPIRIT/RINGERSGURU Knowledge is power.CHAMPION FEEDMaver EvezetT Wisentbos DrontenSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseMarcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

Uitslagen

World Police & Fire Games aan Kanaal door Voorne

Er werd flink gevist aan het Kanaal door Voorne tijdens de World Police & Fire Games eind juli in Rotterdam e.o. Iedere twee jaar worden deze spelen georganiseerd voor werknemers van handhavende diensten als politie, douane, brandweer en het gevangeniswezen. Er doen meer dan 10.000 mensen mee uit 70 landen, en zoetwatervissen is een van de 62 sporten van deze spelen. Hierbij een kort verslag met dank aan de sportcoördinatoren van WPFG.

Sportvisserij Zuidwest Nederland verleende de Games o.a. de benodigde vergunning en diverse materialen, zodat de wedstrijden aan het Kanaal door Voorne konden plaatsvinden. Vlak voor de wedstrijden was er bijna letterlijk een kink in de kabel, doordat een aannemer een kabel langs het kanaal aan het trekken was waardoor een aantal steigers niet meer bereikbaar was voor de wedstrijden. Ook daar kon Sportvisserij ZWN een helpende hand bieden. Dus de 50 deelnemers konden hun hengels uitgooien!

Deelnemen is belangrijker dan winnen tijdens dit soort spelen; het weerzien en ontmoeten van collega’s uit andere landen zorgt dan ook voor onderlinge verbroedering. Er stond veel wind en dat maakte het vissen niet makkelijk. De vangst viel wat tegen en bestond voornamelijk uit brasem, kleine voorn en zwartbekgrondels. De deelnemers vermaakten zich echter prima en er werden gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt.

Dit zijn de winnaars:
Bij de individuele wedstrijd:
Gouden medaille: Andrew Bowness uit Engeland met een gewicht van 11. 365 gram, vissend op B1.
Zilveren medaille: Roy Hagens uit Nederland met een gewicht van 9.178 gram, vissend op A1.
Bronzen medaille: Russell Hall uit Engeland met een gewicht van 3.286, vissend op C4.

De uitslag van de koppelwedstrijd, bepaald op de gezamenlijke vakpunten was als volgt:
Gouden medaille: Marcel Dumont en Wilfred Dirckx uit Nederland, 5 punten met een gewicht van 7.456 gram, vissend op B1 en C13.
Zilveren medaille: Danny van Fleteren en Jozef Rayen uit België, 8 punten met een gewicht van 2.303 gram, vissend op A12 en C2.
Bronzen medaille: Gustaaf Daems en Dirk Hemmeryckx uit België, 9 punten met een gewicht van 3.178, vissend op A7 en B11.
 
 
T Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.SHIMANO AEROSaga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.CHAMPION FEEDWormenkwekerij Wasse