24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Marcel vd EyndeJWP WaterserviceVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Nytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.

Uitslagen

Achtste wedstrijd Hsv Kennemerland gekenmerkt door veel stuks vis

De achtste wedstrijd van Hsv Kennemerland werd vervist in het Noordhollandskanaal te Landsmeer onder uitermate goede omstandigheden. Na loting ruim een uur voorbereiding zodat een ieder alles keurig op orde kon maken en tijd om bakkie en praatje te doen. Het kanaal lag erbij als een biljartlaken en er was zelfs een licht stroompje. Om kwart voor 8 startsignaal en waar normaliter vrijwel idereen kiest voor de stok waren er nu een aantal die kozen voor de lightfeeder. Gelijk werd er zeker aan de kant uitstekend vis gevangen, bij de meeste werd vis na vis geland vaak wel erg klein. Op kop zat Jan van den Ham die vergeleken met de rest het met minder vis moest doen.

 

Kennemerland

 

Dat gold niet voor zijn buurman Juan Cabrera vis na vis werd keurig geland. Ook Tom Moolvliet zat uitstekend te vissen gekozen om enkel ver te vissen leek een goede keus omdat menig brasem werd geland. En het gaat uiteindelijk toch om het gewicht in de zomercompetitie. In het ander vak zat Toon Colonello op staart met een lightfeeder een zeer gewaagde gok. Naast hem zat Ton van de Nieuwboer die aan de kant met een mooi tempo zijn vis wist te vangen. Ook Hendrik Moolevliet met de light feeder en Sjaak Veldt met de stok zaten heerlijk te vangen. Tegen het einde wist Sjaak met de lange stok enkele flinke brasems te verleiden. Dat is in dit stuk water altijd de moeilijkheid blijf ik aan de kant door harken op de kleine vis of schakel ik tijdig over om enkele bonusvissen toe te voegen. Wat feeder of lightfeeder betreft kom je er meestal niet aan te pas.

Het was een pracht ochtend, genieten om zo aan de waterkant te mogen zitten. Na vier uur gaan de weegploegen op pad. In vak B zit vandaag de overall winnaar in de persoon van Toon Colonello. Toon weet alle stokvissers eraf te vissen en met 12,5 kilo de wedstrijd te winnen. Keurig tweede werd Sjaak Veldt die eerder dan de meeste stokvissers zijn geluk op de lange afstand ging beproeven. De derde plaats was wederom voor een feederaar , Hendrik Moolevliet liet zien dat je daar toch niet perse met de stok behoeft te vissen. In het ander vak werd het vak met overmacht gewonnen door Tom Moolevliet met 12 klio. Tom had besloten nekel ver te gaan vissen hetgeen een juiste keus bleek. Tweede eindigde Nico Schouws met ruim 240 visjes van gemiddeld 25 gram. Derde eindigde Juan Cabrera met een combinatie van kleine vis en een aantal mooie brasems.  Na afloop waren er prijzen voor de eerste van elke vak en de een na laatste met vis van elk vak. Pracht weer, erg veel vis en goede sfeer kenmerken deze wedstrijd.

 

Vak A

       

1

Tom

Moolevliet

12.161

gram

2

Nico

Schouws

5.812

gram

3

Juan

Cabrera

5.597

gram

 

Vak B

       

1

Toon

Colonello

12.456

gram

2

Sjaak

Veldt

9.160

gram

3

Hendrik

Moolevliet

9.065

gram

 

Na acht wedstrijden tekent het klassement zich meer en meer af.  In de A-klasse  blijft de leiding in handen van Bert Groot met in de achtervolging Nico Schouws en Sjaak Veldt. Door afwezigheid is Arie van de Burg al gedegradeerd, voor de overige twee degradatie plaatsen zijn drie kandidaten. Het zijn Bert Jansen, Clive Hill en Dolf Rijs die er voor gaan strijden wie in de A-klasse mag blijven.
In de B-klasse blijft de leiding in handen van Simon van der Kolk, hier zijn Tom Moolevliet en Juan Cabrera in de achtervolging.  Deze drie heren en Jean Chagineu en Hendrik Moolevliet gaan uitmaken wie er volgend jaar in de A-klasse mogen aan treden.

 

Tussenstand A-klasse (na aftrek 3 slechtste resultaten)

 

1

Bert

Groot

8

Kl.pnt

30.181

Gram

2

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

43.108

Gram

3

Sjaak

Veldt

10

Kl.pnt

30.396

Gram

 

Tussenstand B-klasse (na aftrek 3 slechtste resultaten)

 

1

Simon van der

Kolk

12

Pnt

42168

Gram

2

Tom

Moolevliet

14

Pnt

40910

Gram

3

Juan

Cabrera

14

Pnt

36024

Gram

 

Voor het verenigingskampioenschap is er niet veel veranderd. Nico Schouws en Simon van der Kolk hebben van plaats gewisseld. Juan Cabrera blijft keurig derde. In de achtervolging zijn Tom Moolevliet, Bert Groot en Sjaak Veldt. Er kan de laatste wedstrijden nog veel gebeuren en het kampioenschap is zeker geen uitgemaakte zaak dit jaar.

 

 

 

 

Marcel vd EyndeNytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AEROJWP WaterserviceVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetGURU Knowledge is power.