24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

SHIMANO AERONytro FishingVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeJWP WaterserviceMaver Evezet

Uitslagen

Verslag en Uitslag Federatief Clubkampioenschap 17 september 2022

Het was koud zaterdag 17 september 2022. Dat waren we niet meer gewend. Het weekend ervóór straalde de zon nog en kon je zonder jas buiten zitten. Nu was het vooral koud en regenachtig in de ochtend. Maar 46 dappere mannen (geen vrouwen deze keer) kwamen toch goedgemutst naar het water om te proberen de winst voor hun "cluppie" binnen te halen.

De strijd ging tussen vier hengelsportverenigingen/combiteams; De Blankvoorn uit Blijham, Het Meuntje uit Emmen, combiteam Het Voorntje en de Vrolijke Vissers uit Zwinderen en Zweeloo, en ten slotte De Schaopwas uit Eext. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de finale van het Clubkampioenschap. 

Om 10.00 klonk de toeter en kon het vissen beginnen. Binnen een kwartier werd er een mooie zeelt gevangen. Lukte het om dit vast te houden? 

De vangsten waren wisselend. Er werden wel regelmatig brasems gevangen; maar voorntjes voerden de boventoon. Een enkel baarsje belandde ook in het leefnet. Een beetje zon, maar vooral veel regenbuien werden over de wedstrijdvissers uitgestort. Gelukkig was het niet helemaal voor niets. Alle deelnemers vingen uiteindelijk vis, al verschilde de hoeveelheid behoorlijk. Er werd over en weer druk gecommuniceerd tussen de deelnemers; wie had zicht op waar goed werd gevangen ? 

Uiteindelijk, na veel regenbuien, klonk om 14.00 het eindsignaal. De weegploegen konden nu in actie komen. Op een paar spetters na bleef het droog. Na het wegen kon iedereen weer warm worden bij grand café Onder de Linden in Vries, waar de prijsuitreiking plaatsvond en iedereen een consumptie en gehaktbal kon nuttigen om weer warm te worden.

Maickel Takens van De Blankvoorn won vak A met 4800 gram. Jacob Gerringa, ook van de Blankvoorn uit Blijham, won vak B met 4060 gram. Een enorme uitschieter naar boven bleek vak C dat met maar liefst 10030 gram werd gewonnen door H. Jeuring van Het Meuntje uit Emmen. T. Hadderingh van combiteam Het Voorntje en De Vrolijke Vissers viste in vak D het meeste gewicht bij elkaar met 3470 gram. 

Het was nog even spannend bij het berekenen van de uitslag, maar uiteindelijk is De Blankvoorn uit Blijham winnaar geworden van dit Federatief Clubkampioenschap met 62 punten. De Schaopwas uit Eext is tweede geworden en gaat ook naar de Finale van het Clubkampioenschap. Zij behaalden 50 punten. Met maar 3 punten achterstand, op 47 werd het Meuntje uit Emmen derde en Het Voorntje en De Vrolijke Vissers uit Zwinderen en Zweeloo sloten de rij met 43 punten. 

Klik hier voor de volledige uitslag van het federatief clubkampioenschap per vak. 

Klik hier voor de uitslag van de top-5 vissers per vereniging. 

Kijk hier voor het fotoalbum van deze wedstrijd. 

 

(SPN)

 

 

Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Nytro FishingMaver EvezetSHIMANO AEROJWP Waterservice