24 uurs wedstrijd Centerparcs

 

Saga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Nytro FishingMaver EvezetSHIMANO AEROJWP WaterserviceVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Voertips / ingredienten

Verslag visdag 15 januari 2017 (Visgids Groningen)

Vandaag had ik afgesproken met Patrick. We hadden eigenlijk vorige week onze visdag maar de weersomstandigheden waren vorige week dusdanig dat we de boeking hebben doorgeschoven naar vandaag. Er lag aardig wat sneeuw op de weg dus rustig rijden en eerst een paar handen zout voordat we konden traileren. De temperatuur was vanmorgen een paar graden onder nul dus best fris om te beginnen. Nadat de zon erbij was gekomen werd het wat aangenamer. De eerste vangst kondigde zich na dik een uur vissen aan.

 

Als visgids geef ik altijd de hengel aan mijn gast(en) echter wilden mijn gast vandaag zijn eigen vis vangen en wilde dan ook niet de hengel van mij overnemen. Het is een aardige rover en nadat we een mooi plaatje hebben geschoten gaat de snoek weer terug.

Een uurtje later was het de beurt aan mijn gast Patrick. Een kleine rover in spé kon de verleiding van zijn kunstaas niet weerstaan. Met een big smile gaat Patrick op de foto.

Nummer drie kondigde zich kort daarop aan op een shad bijna ter grootte van de snoek zelf. Met een harde aanbeet deed ook deze rover zich groter voor dan dat hij in werkelijk was. Mijn gast genoot er niet minder om en ook hier maken we weer een mooi plaatje van en laten de vis weer rustig terugglijden in het water.

Ondertussen was ik erachter gekomen dat ik mijn koffie en soep thuis had laten liggen. Om niet de hele dag op mijn gast zijn koffie te teren had ik Marjan gebeld en even later konden we alsnog van de soep genieten. Als kleine verrassing hadden we ook nog heerlijke hotdogs erbij gekregen. Onder het genot van soep en de broodjes vissen we uiteraard verder. Eén van mijn hengels klapt ineens dubbel in de steun. Op de Hornet van Salmo vingen we de grootste van de dag. Mijn gast maakt het plaatje en we zijn beide super blij met deze mooie vangst.

Patrick kon even later zelf ook weer aan de bak en ving er ook nog één op de Hornet van Salmo.

 

Camping Weddebergen                      Camping Weddebergen

 

De laatste vangst van vandaag deed één van mijn hengels weer trillen in de steunen deze keer op de welbekende Pike Fighter van Spro. De temperatuur ging toen rap naar beneden en op mijn koffers ontstond gewoon ijsvorming. Bij de trailerhelling nam ik afscheid van mijn gast en keerde ik voldaan huiswaarts.

 

De Visgids Groningen                            De Visgids Groningen

 

Op naar een volgende visdag!

 

 

 

 

Einduitslag Preston Centerparcs-Cup 2016. (Verslag)

Het zit er weer op. Na een paar prachtige visdagen en een mooie feestavond zit ik nu even rustig alleen in het huisje om dit verslag te schrijven.

Het gaat me nog niet zo gemakkelijk af na al dat vocht van gisteravond.

Het was weer een beesteboel tijdens deze wedstrijd.

Lees meer: Einduitslag Preston Centerparcs-Cup 2016. (Verslag)

Maver EvezetGURU Knowledge is power.SHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeNytro FishingJWP WaterserviceSaga-the-game-changer - Cresta