Tackle Guru Benelux 

 

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Saga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetCHAMPION FEEDFREE SPIRIT/RINGERSSHIMANO AEROT Wisentbos DrontenMarcel vd Eynde

Voertips / ingredienten

Einduitslag Preston Centerparcs-Cup 2016. (Verslag)

Het zit er weer op. Na een paar prachtige visdagen en een mooie feestavond zit ik nu even rustig alleen in het huisje om dit verslag te schrijven.

Het gaat me nog niet zo gemakkelijk af na al dat vocht van gisteravond.

Het was weer een beesteboel tijdens deze wedstrijd.

 

Vrijdag ging voor de vierde keer de Preston Centerparcs-Cup van start. Er waren dertien teams die aan deze wedstrijd mee visten. Zoals elk jaar werd er weer een huisje geloot waar men moest vissen. Bij de loting van de huisjes kom je dan weer veel bekenden tegen. Bij deze wedstrijd weet je nooit wie er allemaal mee doen. Af en toe hoor je geruchten van die doet ook mee maar wij weten nooit precies wie er altijd mee vissen.

 

 

Mooi stukje natuur in drente

 

Dit jaar waren er ook een aantal nieuwe teams bij gekomen. Het is natuurlijk altijd leuk om een visweekend met je maten te hebben. Na een praatje met een aantal vissers was het tijd voor de loting. Er zijn altijd topstekken op het park waar je graag wil zitten. De grote steiger is zeer gewild en de lage nummers. 

 

 

Zelfs uit de hand eten.

 

Het was team Nederland Duitsland Met Arno Voortman en Robbie Gerrits die dit jaar op de steiger mochten plaatsnemen. De lage nummers waren dit jaar voor Team Wolters en een team dat hier voor het eerst was en vooral bestond uit voormalige Karper vissers. Team Centerparcs zat op nummer drie. Team Preston Innovation op nummer vier. Hier was een nieuwe vissteiger gemaakt, Wij moesten het dit weekend doen op nummer dertien bij de kinderboerderij. Op zich geen verkeerd nummer.

 

 

Arend met een mooie brasem 

 

Het enige nadeel hiervan was dat het huisje niet direct bij de visstek is Er moet een stukje gelopen worden tussen de dieren door. Maar de locatie om te vissen is daar wel goed. Vrijdag om drie uur was het zo ver de wedstrijd ging van start. En nu was het wachten op vis.

Op sommige stekken werd er direct vis gevangen. Op de grote steiger vingen ze direct vis. Waaronder ook mooie brasems. Team Preston Innovations ving ook snel vis net zoals team Centerparcs. Bij ons was het erg rustig. De vis kwam pas laat op gang. Wij hebben de meeste vissen tussen half twaalf en zeven uur in de morgen gevangen.

 

 

Mooie brasems werden er weer gevangen. 

 

Het was wel heel raar wij vingen in de nacht en op andere plekken viel het zo goed als stil. Daar werden maar een paar vissen gevangen. Er is dit weekend weer leuk gevangen. Er zijn natuurlijk plekken waar de vis op dat moment niet wil zijn.

Op de stek waar de wedstrijd vorig jaar gewonnen is werd nu veel minder gevangen i.p.v 200 kilo is er nu vijftig kilo gevangen. Ik moet hier wel bij zeggen dat de wind niet in die hoek stond en dat deze wind toch wel wat invloed op de vangsten kan hebben.

 

 

Peter vd Willik ook weer met een mega brasem. 

 

Op de eerste plaats is geëindigd Team Sensas/Hardcore met bijna honderd drieënvijftig kilo. Zij vingen de gehele wedstrijd wat door. Plaats twee was voor Team Preston/innovations met honderdtwintig kilo. Dit team was in de morgen begonnen aan een inhaalrace. Nachts werd er daar niet zo veel gevangen maar in de ochtend ging het daar echt los. In de laatste tien minuten vangen ze nog een brasem om net plaats twee te bemachtigen.

 

 

 

Mooi uitzicht hier 

 

Plaats drie was voor team Centerparcs De Huttenheugte. Bij hun was het net andersom. Zijn hadden de vissen morgens al op het droge en moesten toe zien hoe er op andere stekken wel gevangen werd. Ondanks dat is het toch een puike prestatie om derde te worden tussen deze wedstrijd cracks. Team Huttenheugte ving honderdtwintig kilo.

 

 

Ook Team de Sportvisser draait goed mee. 

 

Dit was de top drie. Zaterdagavond was het dan tijd voor de BBQ en de prijsuitreiking. Dit is toch ook wel een leuk onderdeel van dit weekend. De sterke verhalen komen weer op tafel en het bier vloeit rijkelijk. Ook ik kon het niet laten en moest ook weer mee doen. Ik heb hier weer een aantal leuke mensen leren kennen en heb het weer beregezellig gehad .Het was dan ook weer een latertje geworden.

 

 

Hallo Jumbo was ook van de partij en kwam net iets tekort voor de eindprijzen. 

 

Al met al heb ik weer een top weekend gehad.

 

Ik wil Arnout vd Stad Preston Innovations  en Bennie van het Zand Centerparcs De Huttenheugte bedanken voor het mogelijk maken van deze wedstrijd.

 

En natuurlijk alle vissers bedankt voor de gezelligheid.

 

De Witvisser.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Begin.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup midden.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Eind.

 

Iedereen even rustig oder het genot van een hapje en een drankje.

 

De Prijswinnaars:

 

 

 

 

1 Team Sensas/Hardcore                 152,960 Kg

 

 

 

2 Team Preston Innovations             121,140 Kg

 

 

 

3 Team Centerparcs Huttenheugte    119,900 Kg

 

 

 

4 De Sportvisser Den Haag                 82,600 Kg

 

 

 

5 Team Nederland-Duitsland               69,300 Kg

 

 

 

6 De Witvisser                                   57,020 Kg

 

 

 

7 Team Boldenberg  (België)              49,300 Kg

 

 

Het winnende team Sensas Hardcore Chris Speek Arnout vd Stadt. (organisatie Preston ) John Verhoeff, Peter vd Willik, Chri Verhoeff  en Bennie van t Zand (Centerparcs)

 

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Begin.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup midden.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Eind.

 

Nog een paar aantekeningen.

 

 

Team Preston Innovations was zo sportief om de geldprijs van de tweede plaats te laten liggen voor Team Centerparcs. Dit als beloning voor hun goede prestatie.

Dat er al een aantal vissers op tijd de film kwijt waren en deze al snel weer weg zijn.

 

 

Dat Arend binnen een paar tellen weer een glas leeg had.

 

Dat ik tot het laatst met de Haagse bluf aan tafel heb gestaan en dat dit wel leuke gasten zijn.

 

Dat ik gelijk met iemand ben opgelopen naar het huisje en dat deze persoon er wel heel erg lang over deed om het huisje te vinden. Dat is niet Niks. Of toch wel.

 

Dat Machiel Wolters het hele weekend met een zere vinger moest rondlopen.

 

 

Dat de Winnaars blij zijn met de overwinning.

 

Dat Arno Voortman zijn shirt heeft aangehouden.

 

Dat  Aad zijn spulletje binnenboord heeft gehouden.

 

 

 Dat ik nu met een blok beton in mijn hoofd zit.

 

 

 Dat de Zwanen dit weekend wel erg snel gegroeid zijn.

 

 Dat Gert een trouwe supporter had.

Dat ook ik familie bezoek had.

Dat het wel heel gezellig was.

Dat Machiel Wolters dit weekend de grootste karper gevangen heeft. Hieronder de video.

 

 

En Dat ik dit verslag pas zondagavond tegen tien uur in de avond af had.

 

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Begin.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup midden.

Klik hier Voor fotos Preston Centerparcscup Eind.

 

 

 

CHAMPION FEEDSaga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERST Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SHIMANO AEROMaver EvezetGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij Wasse