Interview met Arjan Klop

Ik ben afkomstig uit Sprang-capelle(Brabant), maar woon samen met mijn vrouw Danielle alweer meer dan 5 jaar in Groot-Ammers(zuidholland) ben de trotse vader van Julia (bijna 3) Ben vanaf mijn 19e werkzaam in de hengelsport branche.

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Ik bezit een foto waarop ik 2 jaar oud ben en een hengel beet heb, heb dus al 30jaar ervaring..haha.

 

  

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Dat zijn verschillende factoren. Ik kijk vaak de hele week al uit naar de wedstrijd. Jezelf meten met anderen is een belangrijk element, maar ook het contact met andere vissers voor en na de wedstrijd speelt een rol.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Dat was het NK korps. Ondanks dat we maar 1 trainingdag hebben gehad met het team, zijn we toen Nederlandskampioen geworden. De tacktiek klopte en na 2 2e plaatsen was eindelijk de titel binnen!

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Das absoluut planning. Het zou een enorme verbetering zijn wanneer diverse partijen die wedstrijden organiseren met elkaar in overleg zouden gaan. Natuurlijk is het onmogelijk om alle dobber-, feeder- en commercial wedstrijden na elkaar te plannen, maar het is zeker vatbaar voor verbetering. 


Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Ik denk dat ik nog steeds de jongste winnaar ooit ben van de topcompetitie senioren ben. Mijn eerste selectie voor een WK vond ik ook geweldig. We zijn in 2008 3e geworden op het EK in CZ en ind. was ik toen 5e. Door de jaren heen menig succes gehad,maar nog veel vaker de plank mis geslagen. 

Klik hier voor het vervolg van het interview met Arjan.