Interview met Bert Aufderhaar.

Ik ben 41 jaar oud, woon in Hardenberg, ben vrijgezel en werk bij als kredietanalist voor de zakelijke markt bij Rabobank West-Twente.

 

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Ik ben rond mijn 8e begonnen met vissen en ben op mijn 14e begonnen met jeugd wedstrijden bij HSV de Dobber in Hardenberg.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Ik ben allereerst een liefhebber van het vissen en beleef er dus ook veel plezier aan om vrij te gaan vissen. Daarnaast vind ik het wedstrijd element een extra dimensie geven. Dit betekent dat ik ook veel voldoening haal uit de voorbereidingen op een wedstrijd en trainingen, helemaal als dit resultaat oplevert.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

De NK-korpsen in Giethoorn. Daar hebben we als Spro/Gamakatsu/Wielco Team best veel tijd in gestoken, maar dit heeft absoluut niet geresulteerd in een goed resultaat. Toch ben ik iemand die daar weer extra motivatie uithaalt en direct gaat analyseren waar het fout is gegaan, om zo in de toekomst die zelfde fout niet meer te maken.


Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Lastige vraag. Laat ik er dit op zeggen: ik ben jaloers op de Italianen. Die hebben zoveel meer mogelijkheden om zich bepaalde technieken eigen te maken. Allereerst hebben zij veel meer verschillende vissoorten waar wedstrijden mee gewonnen kunnen worden (katvissen, karper, carassio, kopvoorn, brasem, scardola, alver). Bovendien zorgt het verschillende aasgedrag van die vissen ervoor dat er op hele verschillende manieren gevist moet worden en dat ook de match hengel een winnende manier kan zijn. Ook lijkt er veel meer vis rond te zwemmen in de Italiaanse wateren, die veel voedselrijker lijken dat de heldere wateren in Nederland.

Maar goed we moeten het doen met de visserij in Nederland en dat blijft ook nog steeds mooi hoor.

Klik hier voor de rest van het interview.