Interview Danny Vancraenendonck (Belgie)

Ik ben sinds 5 jaar woonachtig te Beerse met mijn vrouwtje Hermine.  We hebben een samengesteld gezin met 2 jongens van 20j en 2 meisjes van 17j. Buiten het vissen probeer ik mijn conditie een beetje op peil te houden met wat fitness en wandelen.

Als aankoop verantwoordelijke ben ik tewerkgesteld bij Maes nv een groothandel in auto-,industrie-,reinigings- en landbouw onderdelen.

Wanneer ben je begonnen met vissen?

. Ik ben op mijn 8 jaar beginnen vissen met mijn vader voornamelijk op voorn en met de kemp. Wat later zijn we dan met de feeder beginnen vissen en trok ik samen met de jongens van team siervogel naar Nederland. Dan ben ik door omstandigheden moeten stoppen met vissen. Maar gelukkig sinds 4 jaar heb ik alles weer opgenomen en is het al vissen nu.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

.Uiteraard de motivatie om te winnen, maar zeker je buren de meerdere te zijn.  De gezelligheid is voor en na de wedstrijd maar eens aan de waterkant gaat iedereen er wel voor.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

.De VDE Challenge was de mooiste wedstrijd als team wisten we deze wedstrijd te winnen en individueel was ik 5de tussen de Engelse en Duitse WK jongens.

Dit zijn ook de wedstrijden die ik viste in Ierland, waar ik toch tussen de Engelse en Nederlandse Cracks enkele keren als winnaar uit kwam.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

.In Belgie kun je als individu geen officiële wedstrijden organiseren en er zijn verschillende verbonden waar je moet passeren voordat je officieel wedstrijd aan het vissen bent.  Ik ga daarom ook starten met een eigen club zodat we via deze club alle feeder wedstrijden officieel kunnen vissen over gans Belgie.

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

. De wedstrijden die ik viste in buitenland, dat is toch steeds weer een avontuur waar je als wedstrijdvisser zoveel meer van leert als op je eigen wateren.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

.Op maandag poets ik al mijn materiaal weer netjes voor de volgende wedstrijd en controleer ik mijn onderlijnen. Dinsdag maak ik nieuwe onderlijnen of zet ik nieuwe voorslagen. Ik stop ook bij de plaatselijke hengelsportzaak om mijn caster maden te halen. Deze worden gezeefd, gewassen en in zagemeel gezet. Woesdag en donderdag kijk ik alles nog eens na en zeef ik ook mijn caster maden. Vrijdag rijden we opnieuw langs de hengelsportzaak om de premium maden te halen.  Deze avond maak ik alles klaar voor het weekend.

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

. Elke gepassioneerde wedstrijdvisser wil wel een WK winnen.  Maar eerst maar weer proberen door de selectie te geraken.

Welke wedstrijden vis je graag.

Zoals ik eerder al vermelde vindt ik de meer daagse wedstrijden altijd super plezant om mee te doen. Hier zijn ook meestal de betere vissers aanwezig en dat maakt een overwinning nog net wat mooier.

.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

. Dat ik door omstandigheden moeten stoppen ben met vissen.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

. Als je wedstrijden vist zorg er steeds voor dat je materiaal top is en probeer vooraf wat water kennis op te doen over het water waar je een wedstrijd moet gaan vissen.

Maar het belangrijkste is geloven in jezelf!

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

. feeder vissen is mijn passie, maar voor andere technieken zoals method, pellet en wagler ben ik me ook meer en meer aan het bij schaven.

Welke hengel gebruik je het meest?

. Tot het huidige seizoen heb ik altijd met de Dutch masters van preston gevist super hengels.  Vanaf volgend seizoen ga ik voor Maver Belgie vissen en zal heel mijn uitrusting groen/zwart kleuren waarvoor ik Maver zeer dankbaar ben.

In welk viswater vis je graag?

. Maakt eigenlijk niet veel uit, elk water is een uitdaging om te vissen. Maar voor het komende seizoen ga ik toch proberen om wat naar Nederland te gaan vissen.

Welk aas gebruik je meestal? 

. Mijn favoriete azen zijn mestwormen en casters. Deze moeten altijd zo vers mogelijk zijn.  Natuurlijk zijn er ook de verschillende dips die bij elke wedstrijdvisser wel in zijn koffer zit.

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

. Je kan van elke wedstrijd visser wel iets opsteken maar als ik een keuze moet maken zou ik dagje uit met Steve Ringer of Tommy Pickering wel zien zitten.

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

. Dit maakt niet uit ik wil toch winnen van mijn buren om een geslaagde wedstrijd te hebben.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Feeder:    .Dit laat ik aan onze coach dat is zijn taak.

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

Bij deze wil ik ook mijn vrouwtje bedanken voor de steun en hulp bij mijn wedstrijden en ook mijn voeder sponsor Berendsen visvoeders verdeler van Berlok en mijn toekomstige tackle sponsor Maver Belgie.

 Klik hier voor meer interviews