Tackle Guru Benelux 

 

GURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - CrestaMarcel vd EyndeMaver EvezetSHIMANO AEROVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenCHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERS

Intervieuw met Jarno Enting

 

Jarno Enting.

Ik ben 37 jaar oud, getrouwd, 2 dochters van 4 en 6 jaar. Door de week ben ik werkleider in het groen bij Wedeka in Ter Apel, een sociale werkplaats. Mijn eerste keer vissen kan ik mij niet herinneren. Waarschijnlijk heeft mijn vader mij een hengel in de handen gedrukt toen ik een jaar of 4 was. Vissen zit in het bloed van de familie Enting.

Wanneer ben je begonnen met (wedstrijd)vissen?

Dat was toen ik een jaar of 7 was bij de jeugd van Hsv de Schaopwas. Toen ik 16 jaar werd, mocht ik het bij de senioren van de club proberen. Later kwamen de commerciële wedstrijden

Wat zou er volgens jou verbeterd kunnen worden op het gebied van Wedstrijdvissen in Nederland?

Over het algemeen is het wel goed geregeld. Ik zou alleen de loting bij de selectiewedstrijden en  de NK’s  weer handmatig laten doen. Ik heb mij bedenkingen bij de computer, met name met wedstrijden waar je als korps meedoet.

Wat motiveert je om elke keer opnieuw wedstrijden te vissen?

Ik heb plezier in alles wat met vissen te maken heeft. Het wedstrijdvissen geeft enorme voldoening als je een ander het nakijken geeft en meer vis ter weging aan kunt bieden. Juiste keuzes maken is heel belangrijk, wat doe je wel en wat doe je juist niet. We hebben een gezellig team en we houden elkaar scherp. Heel belangrijk om te presteren.

Welke wedstrijd van het afgelopen seizoen is je Bijgebleven?

Elke wedstrijd die je wint is geweldig. Dit jaar werd het federatiekampioenschap feeder van Groningen/ Drenthe ook voor korpsen vervist. Wij wonnen die met team Koopman-Van den Eynde met 7 punten. Met elkaar supersterk gevist.

Wat is het hoogtepunt uit je wedstrijdcarriere?

Toen ik federatiekampioen met de vaste hengel werd in 2007 staat me het meest bij.

Welke wedstrijd zou je nog graag een keer willen winnen?

Eigenlijk alle wedstrijden wel, maar de feeder koppel 2-daagse samen met Geert Enting in Tsjechie staat wel hoog op het lijstje.

Wat is je dieptepunt van je wedstrijdcarriere?

Geen idee eigenlijk.

Iedereen heeft zijn eigen mannier van vissen.  Heb  je nog een paar tips voor de vissers.

Volg je eigen kop en probeer het simpel te houden.

Hoe bereid je je voor op de volgende wedstrijd?

Dat begint bij het eindsignaal van de vorige wedstrijd. Thuiskomen, alles schoonmaken. De week erop het materiaal herstellen of vervangen wat de wedstrijd ervoor gesneuveld is. Als je dat consequent doet, heb je het altijd voor elkaar. De avond voor de wedstrijd controleer ik alles, maak keuzes in voer en materiaal.

Welke wedstrijden vis je het liefst?

Dat zijn er zoveel. Wedstrijden op het Oosterhornkanaal zijn prachtig: je weet het namelijk nooit daar. In het najaar zij de wedstrijden in het Havenkanaal ook prachtig. Team Koopman Van den Eynde organiseert er een aantal, verplicht vaste stok. Iedereen vangt goed vis en je kunt geen minuut verslappen anders val je buiten de prijzen

Wat is je favoriete discipline en waarom?

De feeder, effectieve manier om grote vissen te vangen.

Met welke hengel vis je graag?

Mijn oude Hemu-feeder. Dat ding vist en gooit zo mooi, gevoelsmatig kan daar geen andere hengel tegen op.

Welk viswater heeft bij jou de voorkeur?

Oosterhornkanaal, Noord Willemskanaal en Prinses Margrietkanaal.

Welk aas gebruik je het meest?

Casters met de stok  en mestpieren met de feeder.

Met wie zou je wel eens een hengeltje willen uitgooien?

Met Alan Scothorne. Wat die man met een hengel kan is ongeëvenaard. Ik ben denk ik de langste wedstrijdvisser in Nederland. In de schaduw van die man ben ik maar een kaboutertje.

Wie is je grootste concurrent. (Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd) )

Ik word niet nerveus van vissers die naast me zitten. Degene die gemiddeld beter dan me zijn, zijn een uitdaging. Geeft me juist nog meer drive om van ze te winnen.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij selecteren?

Nederland heeft veel goede wedstrijdvissers, zowel met de stok als met de feeder. Ik vind dit een hele lastige vraag. Helemaal omdat het via de topcompetitie geregeld is. Als ik de vrije keus had, ging team Koopman Van den Eynde naar het WK-feeder en zaten Henk Enting en Richard Sanders zeker in het team voor de vaste stok.

Verder nog mededelingen op of aanmerkingen:

Ik ben erg blij dat ik vis in team Koopman Van den Eynde. Met Richard Sanders, Hendrik Martens, Andre Musch, Geert- en Henk Enting hebben we een leuk, gezellig en erg gedreven team. Daarnaast is Van de Eynde lokvoerders een fantastische sponsor, die al jaren vertrouwen in ons heeft.

CHAMPION FEEDVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeSHIMANO AEROWormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSMaver Evezet