Interview met Frank van Waelderen

 

Frank van Waelderen.

Ben geboren in Turnhout, woon al sinds mijn 28e met mijn vriendin Carine in het gezellige Oud Turnhout. Buiten het vissen doe ik nog een beetje aan fitness, maar de rest van mijn vrije tijd word volledig opgeslorpt door de hengelsport. Als gemeenteambtenaar ben ik tewerkgesteld hier in mijn eigen gemeente.

 

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Op mijn 8 jaar ben ik begonnen met een hengeltje uit te gooien samen met mijn pa en mijn nonkel. Toen ik 12werd ben ik wedstrijden gaan vissen bij de plaatselijke vereniging. Zo is het allemaal verder gegroeid.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

De drang om het winnen van wedstrijden is nog steeds zo groot als vroeger. Bij een mindere prestatie is de drang er dan weer om je de volgende wedstrijd weer volledig te geven en er weer volledig voor te gaan. Ik denk dat elke wedstrijdvisser naar de waterkant komt om te winnen en de gezelligheid houd voor na de wedstrijd.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Als ik aan 2 wedstrijden van afgelopen seizoen terug mag denken is het de mooie prestatie van ons Belgisch team tijdens het W.K. feeder in Zuid Afrika, en mijn individuele winst tijdens de interland Nederland – Belgie op het kanaal Gent Terneuzen.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Ik vind over het algemeen dat de wedstrijden in Belgie en Nederland netjes geregeld zijn, misschien dat op sommige waters de deelnemers iets verder uit elkaar gezet mogen worden, vooral bij het feedevissen.

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Het tot hier toe 3 maal geselecteerd geweest zijn bij het W.K. feedervissen. Ik denk toch dat dit het hoogste is wat men kan bereiken op wedstrijdniveau.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

Maandag doe ik gewoonlijk niet veel aan mijn materiaal. Dinsdag begin ik met al mijn spulletjes op te poetsen, molens, hengels etc. op woensdag rij ik naar de hengelsportzaak om castermaden op te gaan halen en als er nog tijd over is ga ik mestwormen steken. Donderdag en vrijdag dienen om nog wat nieuwe voorslagen op mijn molens te zetten en onderlijnen te maken, tussendoor worden ook de casters gemaakt, daar hecht ik veel belang aan die moeten zo vers mogelijk zijn en dat is ook de reden dat ik ze al jaar en dag zelf maak.                                                                  

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

Ik denk dat iedere wedstrijdvisser wel is graag het W.K. zou willen winnen.

Welke wedstrijden vis je graag.

De meerdaagse wedstrijden vind ik wel leuk om te doen, zo vind ik het spijtig dat de jaarlijkse King of clubs te Ierland niet meer door gaat.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

Als ik een dieptepunt op moet noemen is het de 7e plaats met het Belgische team tijdens het WK feedervissen in ons eigen landje. Daar waren de verwachtingen eerlijk gezegd wel iets hoger.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

Als je wedstrijden vist doe het met plezier, zet je 100% in en de resultaten komen van zelf.

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Ik vis het liefst met de feeder, omdat het een discipline is dat ik net iets beter beheers dan de match en de vaste hengel. Nu ik international ben heb ik ook veel minder tijd om buiten het feedervissen nog iets te doen, al mijn vrije tijd gaat naar het trainen en het vissen van wedstrijden met de feeder.

Welke hengel gebruik je het meest?

Ik vis het liefst met de Dutch master reeks van het merk Preston, vind ik prachtige feederhengels. Trouwens ook mijn sponsor en daar ben ik ze dankbaar voor.

In welk viswater vis je graag?

In België hebben we niet zoveel mogelijkheden om te vissen met de feeder dus daar gaat mijn voorkeur uit naar het kanaal van willebroek en het kanaal Gent Terneuzen. In Nederland vind ik de ijssel nog steeds een pracht van een water.

Welk aas gebruik je meestal?

Mijn favoriete aas gaat natuurlijk uit naar wormen en casters zoals bij zoveel feedervissers.

 

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

 

Ik wil met iedereen wel een hengeltje uit gaan gooien, maar als ik dan toch een keuze moet maken wil ik wel eens een dagje gaan vissen met Steve Ringer op een commercial water.

 

 

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Mij maakt het niet uit wie naast me zit, de drang om te winnen is bij mij elke wedstrijd even groot.

 

 

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Een WK team samenstellen is mijn taak niet, dat is de taak van de coach.

 

Maver EvezetGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROSaga-the-game-changer - CrestaWormenkwekerij WasseCHAMPION FEEDVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeFREE SPIRIT/RINGERS