Tackle Guru Benelux 

 

CHAMPION FEEDSaga-the-game-changer - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERSMaver Evezet

Interview met Jo Adriolo

 

Jo Adriolo 

Ik kom uit Heerlen en ben getrouwd met Monique en heb een dochter Jodie. Ik ben 44 jaar , en ben eigenaar van een hengelsportzaak, Adriolo hengelsport. Het vissen neemt zoveel tijd in beslag dat er geen andere hobby bij mogelijk zou zijn.

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Ik denk vanaf een jaar of 8 , aan mijn vaderskant van de familie viste iedereen, dus het werd er met de paplepel in gegoten. Vanaf een jaar of 13 ben ik begonnen met wedstrijden te vissen.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Op de eerste plaats natuurlijk het wedstrijdelement, en altijd proberen te winnen. Ik wil mij altijd proberen te verbeteren , en ook al is de wedstrijd heel goed verlopen, ik zoek altijd naar punten die ik de volgende keer kan verbeteren.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Ik vind het moeilijk om er maar ééntje te noemen, maar een prachtige wedstrijd in het afgelopen seizoen was de 2e dag op het noord hollands kannaal van de top competitie. Alles was die dag perfect , en de manier hoe de vis gevangen moest worden was gewoon prachtig. En natuurlijk het N.K. teams wat wij met het Preston team wonnen was prachtig.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Het wedstrijdvissen moet een ander aanzien krijgen , ik bedoel daarmee dat het professioneler moet worden aangepakt. Bij b.v. de topcompetitie moet worden gezocht naar een grote sponsor van buiten de hengelsport , want binnen de hengelsport is er simpelweg geen geld voor. Er moet worden gevist voor uitsluitend geldprijzen, want om op dit niveau hengelsportartikelen als prijs te geven is amateuristisch. Niemand wat aan dit soort wedstrijden mee doet zit daar op te wachten.  

Op verenigingsniveau zal er meer moeten gebeuren om de jeugd aan het wedstrijdvissen te krijgen, helaas zie je dat er bij heel veel verenigingen geen enkel initiatief wordt genomen in deze richting.

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Dat is even moeilijk om te zeggen , want er zijn echt een hoop hoogtepunten. Maar laat ik dan gaan voor de 3e plaats op het W.K in Spanje 2010.

Prachtige visserij en een mooi resultaat , denk ik daar het eerste aan.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

Dat ligt er al aan wat het voor een wedstrijd is , met een E.K of een W.K ben je natuurlijk al een lange tijd van te voren bezig. Maar voor een gewone wedstrijd begint het met zoveel mogelijk informatie zien te krijgen over het water , al als even mogelijk is dan vooraf gaan trainen. Dan begin van de week beginnen met de spullen op orde brengen, hier gaat heel veel tijd in zitten. Persoonlijk ben ik de dagen vooraf constant bezig over hoe ik zo´n wedstrijd ga aanpakken.

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

Dit is een vraag waar ik geen seconde over hoef na te denken, het W.K.

.

Welke wedstrijden vis je graag.

Wedstrijden tegen goede vissers, natuurlijk in de eerste plaats de grote kampioenschappen.  Maar ook vaak de wedstrijden zo richting de winter , het is dan vaak een mooie visserij.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

Ik ben in totaal 3 keer 4e geworden op een W.K . dat is werkelijk een verschrikkelijke plaats. Maar het aller ergste is zeer zeker de 4e plaats van het W.K. in Italie 2011. Na een super eerste dag stonden wij 2e , maar we werden uiteindelijk gedeelde 3e , en door een lager totaal gewicht vielen we van het podium. Op dit W.K. hadden wij echt een mediale verdiend.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

Probeer steeds wat je doet zo eenvoudig mogelijk te doen , veel vissers maken het zich zelf zo ingewikkeld dat ze zelf niet begrijpen wat ze doen. Denk goed na over een aanpak van een wedstrijd , en doe nooit iets zonder dat je ook weet waarom je het doet. En ben niet bang om een goede visser om raad te vragen.

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Ik vis uitsluitend nog met de dobber , dus Stok, match en bolo.  Vroeger heb ik ook veel met de feeder gevist , maar zo´n 15 jaar geleden ben ik daar helemaal mee gestopt. Naar mijn mening kan je niet alle twee doen als je op het hoogste niveau wil vissen , en maar twee dagen per week kan vissen. Wanneer je zoals sommige Engelse vijf keer per week kan vissen is nat natuurlijk geen probleem.

Welke hengel gebruik je het meest?

De hengel die ik het meeste gebruik is de XS ONE van Preston , deze hengel kan ik voor iedere visserij gebruiken, gewoon perfect.

In welk viswater vis je graag?

In principe op ieder water waar vis is te vangen, maar als ik er dan toch één moet kiezen is dan het Albert kanaal in België in het najaar.

.

Welk aas gebruik je meestal?

Dan ligt natuurlijk aan het water waar ik vis , op stromend water meestal ver de vase , casters en wormen. En op de vijvers bij ons in de buurt  is het meestal pellets en wormen.

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

Nog nooit over nagedacht , maar een middag vissen met James Hetfield van Metallica lijkt mij wel eens mooi om mee te maken.

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Heb echt niemand waar ik niet graag naast wil zitten, zit wel altijd liever naast een goede visser.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Dat laat ik liever aan de coach over !

 

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

Veel succes met de site, en hoop dat vele vissers plezier zullen beleven aan jullie site !

 

 

CHAMPION FEEDVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeSHIMANO AEROWormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSMaver Evezet