SHIMANO AERO

 SHIMANO AERO Slick Silk line.

 

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeWormenkwekerij WasseNytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaSHIMANO AEROJWP WaterserviceMaver Evezet

Gooitzen Hager

 

Gooitzen HagerHallo ik ben Gooitzen Hager, getrouwd en heb 2 schitterende dochters. Mijn leeftijd 51 jaar, ik ben al vele jaren werkzaam als beveiligingsbeambte bij Securitas, welke mij gestationeerd hebben bij het hoofdkantoor van KPN te Groningen

 

 

 

Naast het vissen in het Evezet – v/d Meer team, ben ik gek op voetbal en dan met name SC Heerenveen, en vind auto en motorsport ook mooi om te volgen.

Ik ben sinds 2011 portefeuillehouder wedstrijdzaken van Sportvisserij Fryslân, waar ik mij bezig hou met de volgende zaken:

  • Ondersteunen verenigingen bij organisatie wedstrijden;
  • Ondersteunen verenigingen bij organisatie FK`s;
  • Onderzoek naar andere wedstrijdvormen;
  • Omvorming Friese en landelijke wedstrijden;
  • Participatie in wedstrijdcommissie Sportvisserij Nederland en Noordelijke wedstrijdcommissie;
  • Jeugdbegeleiding tijdens deelname aan NK;
  • Advies aan verenigingen bij verkrijgen wedstrijdwateren;
  • Centrale registratie wedstrijden in Fryslân;
  • Promotie wedstrijdvisserij;
  • Bewaken behoud huidige wedstrijdparcoursen.

Specifieke taken:

De Portefeuillehouder Wedstrijden geeft leiding aan de Commissie Wedstrijden en legt verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering. De portefeuillehouder is lid van het Algemene Bestuur van Sportvisserij Fryslân. Organiseert viswedstrijden onder de vlag van Sportvisserij Fryslân en is een vraagbaak voor alle deelnemende partijen. Desgewenst kunnen de verenigingen gebruik maken van de aanwezige expertise als het gaat om organiseren van wedstrijden.

Daarnaast is er speciale aandacht voor het jeugdteam dat de Provincie Fryslan vertegenwoordigt tijdens het Nederlands Kampioenschap. De Portefeuillehouder wedstrijden stelt in overleg met de overige commissieleden een jaarplan op en is verantwoordelijk voor het halen van de geformuleerde doelstellingen. Stelt zijn eigen commissie samen en draagt zorg voor voldoende capaciteit v.w.b. wedstrijdbegeleiders/leiders.

In de functie zit al ontzettend veel vrije tijd maar als je liefhebber bent vergoed dat al veel, verder ben ik de webmaster van de website van H.s.v. de Rietvoorn www.derietvoornkootstertille.nl  uit Kootstertille.

Wanneer ben ik begonnen?

Op de lagere school ben ik begonnen met vissen.
Met enkele vriendjes van school gingen we vaak vissen in de haven van het Prinses Margriet kanaal te Kootstertille, alwaar ik mijn jeugd heb doorgebracht, ook visten we vaak in een heel klein vaartje genaamd Twijzelervaart waar we altijd veel voorntjes, baarsjes en stekelbaarsjes vingen.
Maar ja, echt gek is het niet dat ik vis als je vader en moeder ook aan wedstrijdvissen meedoen. Dan is de besmetting een feit.
Mijn vader was ook de penningmeester van visclub De Rietvoorn te Kootstertille, nu zit ik daar in de wedstrijdcommissie.
Dat mijn ouders goed kunnen vissen blijkt wel uit wat zij allemaal bij elkaar aan prijzen hebben gevist. Mijn moeder is ook wel eens Kampioen van Friesland geweest en daar doen toch een 200 wedstrijdvissers aan mee. 

Maar toen ik een jaar of 15 was is het vissen na de achtergrond verdwenen en ging ik meer op stap en in de disco achter de meiden aan, daar heb ik ook mijn vrouw ontmoet waar ik mee getrouwd ben en 2 schatten van kinderen heb Nina 16 jaar en Indy 12 jaar.
Ben weer begonnen met wedstrijdvissen toen ik een jaar of 20 was, heb toen alles wat ik moest gebruiken om te wedstrijdvissen gekocht bij Bruins in Boxmeer dat was niet echt goedkoop.

 

Teamfoto

Wat mij aantrekt in het wedstrijdvissen?

De competitie dat vind ik leuk, ik zou liegen om te zeggen dat ik niet voor de prijzen ga tuurlijk wel.
Tja, en iemand die iets wil bereiken moet ogen en oren de kost geven, of desnoods vragen hoe en wat.
Ook schrijf ik een kort verslag van een wedstrijd die ik gevist heb hier heb je in de toekomst plezier van.
En waar leer je het meest, elke week aan de waterkant tussen de wedstrijdvissers of ga eens kijken bij een van de grote wedstrijden.

Daarnaast vis ik ook in een team van Hengelsport SD v/d Meer te Kootstertille vanaf begin 2010 voor het Team Evezet – v/d Meer.
Die tevens zorgt voor uitstekend aas en voer en waar je alle benodigdheden voor de wedstrijdvisser kunt vinden, vrijdagsmiddags is het een waar feest bij SD v/d Meer waar veel wedstrijdvissers bijeen komen en er onder het genot van een bakkie koffie veel verhalen worden verteld en waar ook de tips worden gegeven.

Het vissen in teamverband is erg leuk zeker in het team waar ik in zit wij hebben geen geheimen voor elkaar en het is altijd gezellig ook als er eens wat minder wordt gevist.
Ook goede contacten met wedstrijdvissers van jarenlang het bezoeken van wedstrijden leer je heel veel vissers kennen, die voor en na de wedstrijd vaak even een praatje met je komen maken.

Een wedstrijd vissen?

Het meedoen aan een viswedstrijd het vroegtijdig opgeven voor een wedstrijd is van belang omdat er bij sommige wedstrijd en niet meer mee kunnen doen dan bijvoorbeeld 100 of 150.
De week vooraf gaande aan een wedstrijd is het meestal weer het materiaal in orde brengen drogen en schoonmaken nieuwe lijntjes en onderlijntjes maken vrijdags natuurlijk naar de hengelsport zaak waar de maden, casters (verpopte maden), wormen en voer wordt gekocht voor de wedstrijd.
En dan is het s `avonds voer nat maken en het voer zeven en spullen in de auto zetten.
S`ochtends is het vroeg opstaan en naar de plaats van inschrijving gaan wat meestal een dorpshuis, hotel en of restaurant of kroeg is.
Na vermelding van jou naam en het betalen van het inleggeld wordt de deelnemerskaart gezocht en mag een nummer trekken welke genoteerd wordt op de kaart.
Loting is wel erg belangrijk kop en de eindplaats zijn meestal in het voordeel maar garantie is er nooit in de wedstrijdvisserij.
Meestal gaan ze ongeveer 1 ½ uur van tevoren naar het viswater alwaar de nummers bij het water staan zeg maar voor het gemak 1 t/m 100 vaak staan de nummers ongeveer een meter of 15 uit elkaar.
Aangekomen bij het nummer wat op jou kaart staat neem je plaats en ga je alles opbouwen zoals wij dat noemen dus alles klaarmaken hengels, vlonders enz.
Een wedstrijd duurt meestal 4 uur bij het begin signaal mag je beginnen te vissen en zwaar voeren en na 5 minuten 2è signaal einde zwaar voeren 3è signaal einde wedstrijd alles weer opruimen en wachten op de weegploeg na weging wordt alle vis weer terug gezet.
Weer terug waar je ook hebt ingeschreven worden de prijzen verdeeld. 

Verbeteringen van wedstrijdvissen in Nederland?

Een nieuw eerlijker en transparanter selectiebeleid binnen SVN, dit wordt ondersteund door meerdere federaties.

Welke wedstrijden zijn mij het meest bijgebleven?

Het Nederlandse Kampioenschap in Hoogeveen 1994 waar ik 3è van Nederland werd en dat ik het podium op moest waar het Wilhelmus werd gespeeld voor een zaal met ongeveer 300 personen, ik heb er een mooi Delfsblauw wandbord aan over gehouden.
Ook ben ik zelf een keer Fries Kampioen geweest alweer zo`n mooi wandbord.
Met het team zijn we zelfs 3 jaar achtereen kampioen van Friesland geweest.
In 2004 NK bij ons in het PM kanaal 15è geworden en met het NK clubteams 2007 een 3è plaats behaald.
En wat ik geërfd heb van mijn ouders geef ik weer door aan mijn dochter Nina welke in 2010 Kampioen van Friesland is geworden bij de jeugd.

Welke wedstrijd zou ik graag winnen?

De wedstrijd die ik nog graag eens winnend zou willen afsluiten is de wedstrijd van H.s.v. de Snoek te Wolvega, welke de wedstrijd altijd vissen op de steigers aan de Helomavaart 

Favoriete discipline?

Mijn favoriete hengelkeuze is de vaste stok, een dobbertje zien wegtrekken is toch het mooi aan het vissen met de vaste stok

Welke wedstrijden vis ik het liefst?

De wintercompetitie van H.s.v. de Rietvoorn met de 25 vissers, welke inmiddels allemaal goede vrienden zijn geworden.

Favoriete viswateren?

Dokkumer Trekvaart
Prinses Margriet kanaal
IJselmeer bij Korwerderzand
Hooivaart nabij de Tijnje
Workumer Trekvaart nabij Tjerkwert
Noord Hollands kanaal

Hoeveel tijd en wat kost het?

Als wedstrijdvisser, en in het bestuur van de wedstrijdcommissie van H.s.v. de Rietvoorn en portefeuillehouder bij Sportvisserij Fryslân dan gaan er heel wat uurtjes van mijn vrije tijd in het vissen zitten het is zomaar een uurtje of 10 a 12 in de week.
Wat de kosten betreft goedkoop is het niet een nieuwe vaste stok van 13 mtr ben je al gauw een 1000 euro kwijt. Een beetje goede Feeder en of Match met molen ben je zo`n 150 tot 200 euro kwijt.
En dan nog elke week het inschrijfgeld ongeveer 10 a 15 euro daar komt nog het voer, casters, wormen en maden ongeveer 20 euro kwijt en je moet er ook nog even heen rijden dus op zo`n wedstrijddag is 50 euro al gauw besteed.

Favoriete hengel?

Mijn oude Embassy echt dat was een super stok, de hengel waar ik nu mee vis dat is de Dark Destroyer van Cormoran met de lengte van 14,5 mtr een echte sterke hengel.

Deze is voorzien van 6x topset van 6 mtr en 1x cupping kit van 6 mtr.

Favoriete aas?

Mestpiertjes en Casters

Met wie zou ik wel eens een hengeltje willen uitgooien?

De beste wedstrijdvisser ter wereld Allan Scothorne

Mijn grootste concurrent?

Die heb ik niet, en als ik dan toch naast iemand mag zitten dan maar naast de beste visser van de wereld Allan Schothorne.

Verder wil ik nog mededelen?

Ik wil graag een woord van dank uit spreken aan mijn sponsoren en teamgenoten.

Evezet Fishing www.evezet.nl

S.d. v/d Meer www.hengelsportvandermeer.nl

Ook wil ik mijn teamgenoten Sake v/d Meer-Harm Bekkema-Menno Hoogsteen-Klaas Kooistra en Henk de Haan bedanken voor alle mooie visdagen die ik tot heden heb meegemaakt en hoop dit in de toekomst te continueren.

Mgr. Gooitzen Hager

Marcel vd EyndeJWP WaterserviceWormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Nytro FishingSHIMANO AERO