Tackle Guru Benelux 

 

Saga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CHAMPION FEEDFREE SPIRIT/RINGERSSHIMANO AEROT Wisentbos DrontenWormenkwekerij Wasse

... Gerrit Evers

 

Gerrit EversMijn naam is Gerrit Evers. Ik woon in Kloosterhaar, Overijssel met Anita (Mamaloe) en onze dochter Lobke. Aan de rand van ons mooie dorp in een twee onder-een-kap met een te kleine schuur of te veel visspullen.

Werk in de wegenbouw als walsmachinist (asfalt) bij Dura Vermeer het gehele land door. Ook ‘s nachts en in de weekenden dus af en toe kan er niet gevist worden. Er kan wel veel geregeld worden bij meerdaagse wedstrijden.Ik vis al vanaf de basisschool bij ons in het dorp. In de zandputten, die zijn er volop, de beek en de Friesche koelen. Daar wordt nog veel door de jeugd gevist. Mooi om te zien. (stukje herkenning: Op de fiets; werphengeltje; viskoffer met veel te grote haken; een middag klooien. Super om dat te zien).

1)Wanneer ben je begonnen met (wedstrijd)vissen?

Dat was begin jaren 80. Ik kwam Appie Drenthen tegen bij de Vecht, die viste al clubwedstrijden bij de Dobber in Hardenberg. Zo is het gekomen: wedstrijdjes bij de Dobber en af en toe buiten de provincie. We konden niet met alle wedstrijden meedoen, want we hadden ook nog voetbal. Appie floot op hoog niveau en ik voetbalde (keeper) bij de plaatselijke trots.

2)Wat motiveert je om elke keer opnieuw wedstrijden te vissen?

 

Ik heb eigenlijk geen idee: ik denk dat het een mix is van het voorbereiden van het aas, materiaal (je bent er de hele week druk mee), wedstrijdspanning en het willen winnen. De motivatie komt zeker niet uit: ‘s morgens om 5 uur opstaan (bv. na een feestje); 150 km rijden; een slecht nummer pakken; in de regen of de kou te zitten; niets tot weinig te vangen; weer om 18 uur thuis te zijn om op de bank in slaap te vallen! Toch is het, het mooiste spelletje wat er is.

3)Welk moment/wedstrijd van het afgelopen seizoen is je bij gebleven?

 

Alle wedstrijden. Elk wedstrijd heeft wel iets en je leert er altijd wat van. De wedstrijden op het Oosterhorn zijn wel heel bijzonder. Wat een pracht water; een mooi visbestand en knoertharde beten haaks om. whaaaaaa

4)Heb je nog een paar tips voor de vissers.

 

Geheimen zijn er niet; al denken sommige vissers anders. Kennis is macht, doen waar je vertrouwen in hebt, is het allerbelangrijkste. Vraag de lokale wedstrijdvissers, die hebben de goede informatie (visstand en de te bevissen lengtes; stok, feeder en aas). Degene die liegen nooit weer vragen en links laten liggen. Als je het niet wilt vertellen is het ook goed, maar ga er niet om liegen. Kennis, Passie en Plezier in de sport houden is de weg naar resultaat.

5)Wat zou er in de toekomst verbeterd kunnen worden op het gebied van

Wedstrijdvissen in Nederland?

Volgens mij is het allemaal wel aardig goed geregeld. Soms iets meer ruimte tijdens de wedstrijden zou mooi zijn. Vooral bij officiële wedstrijden. Weet niet of het een verbetering is, maar wat in de UK gebeurt met grote meerdaagse wedstrijden, georganiseerd door de hengelsportfirma’s op de commercials, met voorrondes en een finale, lijkt mij super. Fish o Mania is daar een mooi voorbeeld van. Met Arjan en Jurgen strijdend voor Nederlandse vlag. Super om het op tv te zien. Ik heb daarvan genoten.

6)Wat is het hoogtepunt uit je wedstrijdcarrière?

 

Toch wel de K.O.C finales in Ierland. Het pokke eind rijden (varen) en de slechte vangsten voor lief genomen. De vele meerdaagse overwinningen door de jaren heen. Zutphen een keer of 4; Voorns Kanaal; Dutch Masters en eerder de vele K.O.C ticket wedstrijden. Wout van Leeuwen, Gooi en Eemmeer, Ketelmeer. Het waren toch altijd bijzondere mooie wedstrijden.

7)Zijn er nog wedstrijden die je graag zou willen winnen?

 

Ik wil graag elke wedstrijd winnen van groot tot klein, maar de Engelse week op het Voorns Kanaal zou super zijn. En met ons korps Preston Innovations een keer Nederlands kampioen worden. Zijn al 2 keer 2de geweest en 2 keer  5de geweest.

8)Kun je ons vertellen hoe je je voorbereidt op de volgende wedstrijd?

Dat heb ik al een beetje verteld. Je bent de hele week er mee bezig om het materiaal op orde te maken. Onderlijnen, voorslagen, dobbers en aas. Casters maken; piertjes zoeken; dendro,s halen ; evt. vers de vase regelen. Er is altijd wel wat.

9)Wat is je favoriete discipline?

Denk feeder. Al vind ik met de stok vissen leuker wanneer er veel vis zit, zoals vorige week op het Aduarddiep 17 aug: 4100 gr met 60 visjes: een 2tje.

10)Welke wedstrijd vis je het liefst?

 

Zonder enige twijfel meerdaagse wedstrijden waar je met de vaste hengel of de feeder goede resultaten neer kunt zetten en dit op voorhand niet te voorspellen is.

11)Wat is je favoriete viswater?

Ik heb niet echt een voorkeur.

12)Wat is je favoriete hengel?

 

Tja, dat zijn Preston Innovations hengels. Vaste hengel is een A60, speciaal gemaakt voor de 13 meter markt. Super strak en dun op het einddeel. De feeders

zijn de Dutch Masters van de 10/8 tot en met de 14/8.

13)Favoriete aas?

Mestpiertjes en floaters voor de feeder. Voor de vaste hengel: vers de vase en dode maden.

14)Met wie zou je wel eens een hengeltje willen uitgooien

 

Will Raison. Een paar weken op de commercials in Engeland zou mooi zijn. Ik heb hem een paar keer zien vissen. Hij is subliem en erg aardig, zoals de meeste Engelse vissers.

15)Wie is je grootste concurrent. (Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd)

De persoon die naast me zit in de wedstrijd, die moet je proberen te verslaan. Wat dan verder de uitslag wordt, kun je niet beïnvloeden.

Verder nog mededelingen op of aanmerkingen:

Ik ben zeer vereerd om als eerste een stukje voor jullie website te mogen schrijven, al is dat niet helemaal vreemd. Vis wel eens met Rob en Manfred, ons kent ons en iemand moet de eerste zijn. Ik wil jullie veel succes wensen met de website de witvisser.

PS. Hierbij wil ik graag Preston Innovations bedanken voor de jaren lange sponsoring en het vertrouwen. Zal proberen jullie naam hoog te houden. Ook het team voor de kennis en de vriendschap: Arnout, Arjan, Jo, Theo en Jurgen.

Bij ons in het oosten zeggen ze:

aj in een team zit, kuj dat ma het beste doen in een team met de beste vissers van Nederland.

Gr. Gerrit, zie jullie aan de waterkant.

Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeSHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.CHAMPION FEEDWormenkwekerij Wasse