intervieuw met Nico Bakkernes

.Ik ben 47 jaar, getrouwd met Ancilla. Woonachtig in Woudenberg. Twee kinderen Jeffrey 21 en Tamara 18. Ben eigenaar van een metselbedrijf.

 

 

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

.Al op jonge leeftijd -5 jaar- ging ik met mijn vader mee vissen. En ving ook een baarsje toen, jaren later hoorde ik dat hij die eraan gedaan had om me te motiveren. Dat is goed gelukt hahaha.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

.Het is goed om je te meten met anderen en het sfeertje is altijd zo goed!! Gelukkig zijn er veel vissers die er ook het beste van willen maken.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

.Toch mooie wedstrijden gevist met gewichten boven de 20 kg. Maar de Interland Nederland- Duitsland op de Saale was gaaf!!! Zat naast Gunter Horler en die had al 5 dikke brasems in het net. Zelf wel een aantal mooie voorns toen Stefan Verhoeven kwam vertellen dat het geen schande was omdat Gunter de beste stroomvisser ter wereld is. Dacht toen heb niets te verliezen en cupte 4x achterelkaar vol aas. De vis schoof op en ik ving 16,5 kg terwijl Gunter op 12 kg bleef steken. Geweldig!!

 Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

.Pas was FishOMania op tv en kreeg ik veel reacties ook van niet vissers. Mooi als de hengelsport gepromoot kan worden op deze manier. En bij heel veel vissers ligt het overal aan behalve aan zichzelf. Dat zou verbeterd kunnen worden want het is geen schande als een ander meer vangt.

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

.We hebben best veel mooie hoogtepunten meegemaakt toen we bijvoorbeeld NK clubs wonnen met 12 pnt de nummer 2 had toen 36 pnt. Maar dat ik als eerste Nederlander het podium op mocht tijdens de IAM in Brandenburg.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

.Actuele stand van welke vissoorten er te vangen zijn in het water waar we vissen. Hierop het voer aas en materiaal tot in de puntjes verzorgen.

 

 

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

.Het NK Korpsen!! Met ons Evezet team vissen we al drie jaar bij de eerste vijf en zijn dus steeds dichtbij. Het gaat goedkomen dat kan niet anders….. haha

Welke wedstrijden vis je graag.

.Teamwedstrijden zijn leuk maar ook koppelwedstrijden met Jeffrey ‘s winters in de havens. Eigenlijk alles.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

.Echt dieptepunt is er niet. Het gaat niet altijd zoals je het graag zou willen maar geloof in jezelf en stel je kwetsbaar op.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

.Die geef ik op de site van Evezet!! Nee hoor, kijk en luister goed en probeer het zelf uit. Dan kan je stappen maken. Geniet van het vissen het is zooooo mooi.


Wim en Marcelle Kreikamp, Ferdi van Kooij van sponsor EVEZET voor de vrachtwagen.(foto)

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

.Het liefst met de vaste stok maar de bolo tijdens de IAM is ook super!! De technieken die je het beste beheerst doe je automatisch het liefst.

 

 

Welke hengel gebruik je het meest?

.Vaste stok

In welk viswater vis je graag?

.Welk viswater maakt eigenlijk niets uit als er maar een goed visbestand is. Maar kanalen en secure visserij is interessant. Beukerskanaal Noord Willemskanaal dat soort wateren.

Welk aas gebruik je meestal?

‘s Winters graag met caster en de verre is altijd goed.

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

.Met ANOUK!!! Beste zangeres van Nederland en geweldige vrouw. Die zegt op de goede manier wat ze denkt. Zo zijn niet veel mensen.

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

.Maakt niet uit…. Voor niemand bang zijn hè !!! Het leuke van vissen is dat iedereen een kans heeft om te winnen en dat moet zo blijven.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Zelf ben ik al jaren dichtbij betrokken bij internationaal vissen, Jeffrey viste 3 WK’s. Discussie is er altijd en dat zal ook zo blijven. Belangrijk is de techniek die de vissers beheersen, de tactiek die uitgevoerd moet worden ook tot de mogelijkheden behoort. Snel aanpassen en de juiste teamgeest dan maakt het eigenlijk niet uit wie er precies vissen.

 

 

 

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

.Ik vond het heel leuk om de interviews van iedereen te lezen, zo kom je meer te weten  over de persoon en de visserij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROMaver Evezet