Interview Bas Supheert. ( Witvissers Wedstrijden N.O.M Nederland)

Ik woon nog deels bij mn ouders en deels bij mijn vriendin waar ik nu een goed half jaar mee ga.

uiteraard is mn grootste hobby vissen.

ik ben werkzaam in de mobile Telecom en geef leiding aan een aantal teams die er zorg voor dragen dat we met zn allen onze oa smartfones kunnen gebruiken om onze vangsten direct te kunnen delen op het social media.

.

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Ik ben als kleine jongen al begonnen met vissen en had de smaak al snel te pakken. met een 5 meter telescoop hengel en een plakje brood ging ik op pad. Mijn buurman die zag me regelmatig van huis gaan met mijn hengeltje en besloot me mee te nemen voor visles. Natuurlijk ben ik direct lid geworden van de vis vereniging en kon ik ook meedoen aan viswedstrijdjes. Na enkele jaren was ik ineens niet meer zo geïnteresseerd en had ik andere bezigheden. Begin vorigjaar ben ik weer begonnen met de hobby die al snel uit de hand weer begon te lopen. Mensen om me heen spoorde me aan om me verder te gaan verdiepen in de sport en stuurde me richting de wedstrijden,...

.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Het is gewoon enorm spannen maar ook leerzaam om wedstrijden te vissen en mensen uit te dagen,..dan maar een x op de snufferd gaan maar de volgende x pak je hem terug. Zo is er bij onze vereniging een man die al jaren nr 1 staat in de competitie,..mijn belofte aan deze man is dat ik hem eraf ga vissen,..noem het bluf of lef hebben om dat tegen een veteraan te zeggen maar het motiveert mij om goed mijn best te doen.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Mijn allereerste wedstrijd is me goed bijgebleven,...al een aantal weken riep ik dat ik mr Groote van de nr 1 zou gaan vissen en daar stond ik dan tussen al die grote vissers,...Goedemorgen en jij bent,..? werd me gevraagd. Bas Supheert en ik ga u van de nr 1 vissen,..het ijs was gebroken en de eerste zenuwen waren weg. Die dag van de 19 deelnemers toch nog een 7e plek behaald,..lang niet slecht voor een eerste keer maar kan altijd beter.

.

 

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Ik denk dat het bij de volwassen wedstrijden inmiddels allemaal goed zit,..je moet het wiel niet opnieuw gaan uitvinden. Jeugd wedstrijden moeten juist meer aandacht krijgen die zijn er te weinig

.

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Dat we met ons forum Witvissers Wedstrijden N.O.M Nederland in Mei ons eerste grote koppelwedstrijd hebben gehouden voor 40 koppels die binnen 2 weken helemaal vol al zat met leden van ons forum. In Augustus organiseren we onze 1000 leden wedstrijd met max 60 koppels aan het Ketelmeer.

.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

De dag voor de wedstrijd haal ik mn aas op en maak het indien nodig nog schoon,in de avond bereid ik mn voer voor en controleer ik mijn lijnen die ik ga gebruiken. Ik heb me nu aangeleerd om me een beperkt merk te houden en type dobbers, zo weet ik exact hoe mn dobber reageert op verschillende wateren en aanbeten. Natuurlijk moet de koffiekan ook mee en een kleine versnapering.

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

Het lijkt mij heel mooi om onze wedstrijd van het forum aan de Urkervaart te winnen en om in de top 5 te eindigen van onze locale vereniging in de competitie.

.

Welke wedstrijden vis je graag.

Ik vis heel graag individueel maar een gezellige koppel is ook heel erg leuk en spannend natuurlijk. De wedstrijden van onszelf vis ik het liefst,... het is veel losser en misschien daarom ook gezelliger als de grote wedstrijden,..veel nieuwe mensen met net als ik vaak nog niet heel erg veel ervaring.

.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

Mijn dieptepunt moet nog komen

Heb je nog wat tips voor de vissers?

Altijd de Vispas mee ;-) ruim je rommel op en hou plezier in het vissen

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Het liefst vis ik met de vastestok. De diverse mogelijkheden die je dan hebt in een wedstrijd zijn ontelbaar. het snel kunnen wisselen of veranderen van tactiek en techniek is super.

Welke hengel gebruik je het meest?

Onlangs heb ik een Preston X3 13 meter Masterclass gekocht. deze bevalt mij super goed en is lekker stabiel,ook de zwaardere vissen is die goed tegenop gewassen.

In welk viswater vis je graag?

Het liefst vis ik in kanalen tot een diepte van 4,5 meter eb een kleine stroom erin.

voorbeelden hiervan de Urkervaart,Coevorder Vecht kanaal, Kanaal Almelo de Haandrik

Welk aas gebruik je meestal?

Maden,pinkies,casters,verzopen maden,mais,pellets en miniboilie

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

Wim Fuhler en Richard Sanders geweldig gezellige mannen die ook open staan om je iets te leren.

      

 

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Iemand die totaal niet in vissen geïnteresseerd is

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Feeder:    .Manfred Drenthen, Peter vd Willik Richard Sanders

Vaste Stok:    . Wim Fuhler Vasco Besseling Gert Groote

 

 

 

 

 

CHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROMaver Evezet