Interview Jan Verbruggen

ik ben woonachtig te Beerzel ( Belgie ) jaren lang ben ik consultent geweest voor de firma Spro , tot ik voor kort de kans kreeg vertegenwoordiger- consultent voor de firma Preston Innovation aangeboden kreeg. Mijn enige hobby is natuurlijk vissen waar ik wel in een extreme vorm mee bezig ben.

Nu dat ik van men hobby mijn werk heb kunnen maken is het plaatje op dat gebied compleet. Ik woon nu sinds een jaar of 2 jaar samen met een nieuwe vriendin die het me dan ook mogelijk maakt om vol voor mijn hobby te kunnen gaan, iets wat niet onbelangrijk is .

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Al vanaf mijn 5/6 jaar ben ik al bezig met vissen en mijn hobby is er alleen maar erger op geworden :)

.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Competitie gevoel dat motiveert mij, Continu blijven zoeken naar nieuwe materialen of techniek om de andere weer net een stapje voor te zijn. Ook dingen tonen aan andere vissers zodat ze er van kunnen leren. En dat ze naderhand terug komen om me te bedanken voor de tips door  te zeggen hoeveel ze gevangen hebben op de manier dat ik hen heb uitgelegd of getoond 

.

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Dat is een verzameling van wedstrijden eigenlijk. Elke wedstrijd heeft wel zijn eigen charme en ik heb ze bijna allemaal even graag gevist.

.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Bij ons in Belgie zou de reglementen wel wat aangepast mogen worden. Als er goed lukt om vis te vangen hebben ze nogal eens de neiging om het te gaan verbieden. Met als gevolg dat het te moeilijk word om het te controleren. Zo zijn er wel eens wat mensen die het uiterste durven op te zoeken en zich niet meer aan de regels houden.

 

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Mijn hoogtepunt was het winnen van de shimano Masters, hierdoor heb ik een vis week in Engeland mogen meemaken waar ik heb gevist met de top van de wereld op het gebied van kapervissen.

.

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

Dat hangt allemaal van de aard van de wedstrijd wat af. Bij grote wedstrijden is het voor mij belangrijk dat mijn lijnen en materiaal top in orde zijn. Zo dat je tijdens de wedstrijd niet afgeleid word door dat je lijnen en materialen niet goed zijn.Op deze manier blijf je goed geconsentreerd.

.

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

Het belgisch kampioenschap vaste stok. dat is toch een wedstrijd dat ik nog op mijn palmares zou willen hebben.

.

Welke wedstrijden vis je graag.

Door het slechte visbestand op de belgiche kanalen vis ik liever op de karper putten omdat daar de amusementen factor toch nog het hoogst is door de grote vis bezetting bij ons in Belgie.

.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

De Shimano finale van vorig jaar. Weken voorbereiding met in het achterhoofd dat dit mijn mooiste prijs ooit was die ik gewonnen had. En dan bij de loting een nummer trekken waar je al op voorhand al weet dat je nooit wat kan maken bij deze wedstrijd.

.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

Probeer iets te leren uit de slechte wedstrijden die je vist. durf te experimenteren en heb vooral plezier in het vissen.

.

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Vaste stok vissen is momenteel mijn favoriete tak van het vissen, Ik zie graag een dobbertje staan en vind dit nog steeds de fijnste manier van vissen.Met de match vissen deed ik ook heel graag maar de mogelijkheden om wedstrijden te vissen met de Match licht in belgie te laag zodat het moeilijk is om je daar in te verdiepen.

 

Welke hengel gebruik je het meest?

Preston Innovation masterclass Tyson

 

In welk viswater vis je graag?

Karper vijvers en in kanalen waar het visbestand goed is.


Welk aas gebruik je meestal?
 

Voor karper veel pellets zowel harde als softies.Voor het kanaal verse de vase, pieren en casters.

 

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien? 

Tommy Pickering en Deff Shipp

.

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Een visser die bewust of onbewust niet goed weet waar hij mee bezig is. Een goeie visser is meestal interessanter en leerzamer om naast te zitten;

.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Vaste Stok: Andy Bertine , Bart Helzen, Erik Diventi, Gido Nullens, Hans Slegers    .

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

Verdraagzaamheid zou wat bij de mensen terug moeten komen. Als er iemand goed gevist laat hem dan vissen. Als je een slechte wedstrijd vist en niet bij de prijzen zit geef dan toe dat het niet ging en feliciteer de winnaar.Vissen is competitief maar moet wel leuk blijven het gaat tenslotte om een hobby,niet ?

 

 

 

 

 

 

 

CHAMPION FEEDHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenSHIMANO AEROMaver Evezet