SHIMANO AERO

 SHIMANO AERO Slick Silk line.

 

JWP WaterserviceWormenkwekerij WasseNytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaMaver EvezetVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.SHIMANO AEROMarcel vd Eynde

Interview met Klaas Mozes

 

Klaas Mozes.

Ik ben 40 jaar ben getrouwd en heb 2 mooie dochtertjes. Vanaf mijn 6e jaar ben ik al besmet met het visvirus. Nog een hobby van mij is de nazorg van weidevogels. Ben werkzaam in een hengelsportzaak .Altijd met vissen bezig kan men wel zeggen. Secretaris van onze hengelsport vereniging.

 

 

Wanneer ben je begonnen met (wedstrijd)vissen?

Vanaf mijn 17e  eerst alleen clubwedstrijdjes en op mijn 20e ook iets meer de wedstrijdwereld in. Nu bijna wekelijks aan de waterkant om deze mooie hobby te beoefenen.

Wat zou er volgens jou verbeterd kunnen worden op het gebied van Wedstrijdvissen in Nederland?

In mijn ogen gaat het momenteel redelijk goed in de wedstrijdvisserij. Eerst moest ik wel erg wennen aan de vele regeltjes tijdens de NK s en de Topcompetitie Feeder. Maar regels moeten er zijn anders word het ook een chaos.

Wat motiveert je om elke keer opnieuw wedstrijden te vissen?

De voorbereiding daar begint het al mee bij mij , spullen gereed maken voor het specifieke water waar je gaat vissen. Aas gereed maken (casters) en mestpiertjes zoeken etc. De gezonde spanning tijdens het loten en de wedstrijd dat is de drive om steeds weer te gaan wedstrijdvissen. Om tijdens een grote wedstrijd in de prijzen te vissen dat is toch waar je het voor doet. Je te meten met de rest van het veld , goede keuzes maken en een beetje geluk natuurlijk. Lukt niet elke week, maar dat hoeft ook niet . Blijft het leuk toch.

Welke wedstrijd van het afgelopen seizoen is je Bijgebleven?

Selectie wedstrijd Korpsen , dat ons korps heeft gewonnen dat is mijn mooiste wedstrijd van dit seizoen.

 

Wat is het hoogtepunt uit je wedstrijdcarriere?

Meerdere hoogtepunten tijdens koppel, korpsen of ind. wedstrijden. Queen of Hearts en de King of Clubs.  Als ik moet kiezen de ara wedstrijd waar ik 2e werd overall van een groot deelnemers veld.

Welke wedstrijd zou je nog graag een keer willen winnen?

Een NK winnen. Feeder , Ind. of met het Korps dat lijkt mij helemaal geweldig. Misschien komt het nog eens zover.

Wat is je dieptepunt van je wedstrijdcarriere?

Iedereen heeft wel eens een wedstrijd die je heel snel wil vergeten. Mijn diepte punt is tijdens een wedstrijd in het IJsselmeer , Geen ene beet gezien terwijl 2 plaatsen verder 70 kilo werd gevangen. Zat er bij en keek er naar. Snel vergeten.


Iedereen heeft zijn eigen mannier van vissen.  Heb  je nog een paar tips voor de vissers.

Geloof in je zelf en durf een keus te maken hoe je gaat vissen(welke afstand , aas etc) Na elke wedstrijd nagaan wat je evt. anders had kunnen doen en daar later(volgende wedstrijd) je voordeel mee doen. Durf ook gerust advies te vragen aan een collega wedstrijdvisser die bekend is op een voor jou onbekend water.

Hoe bereid je je voor op de volgende wedstrijd?

Als het lukt ga ik op het water waar de wedstrijd word gevist even vissen . Even een paar dingen proberen Qua de te bevissen afstand en aas gedrag van de vis. Heb je tijdens de wedstrijd een voorsprong, hoef je tijdens de wedstrijd niet meer uit te zoeken en tijd verliezen. Eventueel informeer ik bij een bevriende wedstrijdvisser die er heeft gevist of er veel vist.

Welke wedstrijden vis je het liefst?

Het liefst vis ik feeder wedstrijden en dan op afstand in een meer bijvoorbeeld.

Wat is je favoriete discipline en waarom?

Mijn favoriet is de feeder hengel, terwijl ik de stok en de match ook goed beheers. Maar een top rond zien gaan vind ik toch het mooist

Met welke hengel vis je graag?

Met de Matrix 4 mtr . op waters tot 65 mtr. En de handgebouwde  feeders van mij op grotere afstanden.

Welk viswater heeft bij jou de voorkeur?

Het Pm kanaal, Noord Hollands kanaal en de grote meren.

Welk aas gebruik je het meest?

Het liefst gebruik ik als haakaas een mestpiertje.

Voor grotere afstand een dendro worm puur omdat ik dan de mestpiertjes eraf gooi.

Met wie zou je wel eens een hengeltje willen uitgooien?

Ik zou wel eens een hengel willen uitgooien met Bob Nudd, een zeer aardige man en een zeer goede visser Tijdens de Queen of Hearts de beste man in actie gezien met de match . Lijkt mij wel eens mooi om met deze wereldtopper te vissen.

Wie is je grootste concurrent. (Wie heb je liever niet naast je zitten)

tijdens een wedstrijd) Iedereen mag naast mij zitten, doe mijn stinkende best om in eerste geval van mijn buren te winnen.

 

 

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij selecteren?

Feeder: A vd Stadt, Leo Koot, T.Leyrik , P vd Willik en H . Roskam

Vaste Stok: A. Klop, J . Spierings , Jo Adriolo ,  B. Aufdenhaar  en Leo koot

 

Wormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeMaver EvezetSHIMANO AEROGURU Knowledge is power.Nytro FishingSaga-the-game-changer - CrestaJWP Waterservice