Tackle Guru Benelux 

 

FREE SPIRIT/RINGERSGURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CHAMPION FEEDT Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseMaver EvezetSHIMANO AERO

Interview met Fokke Visser

Interview met Fokke Visser.

Ik ben samenwonend heb 2 dochters en 2 stiefdochters .mijn hobby’s  zijn voetbal kijken darts en veel sport en mijn grootste hobby en passie is vissen. Als werk ben ik voorman bij de gemeente .

Wanneer ben je begonnen met vissen? 

 

Ik ben begonnen als een klein jongetje met een oude tak en wou ik bladeren vissen bij mijn oma toen ik 5 was .maar al gauw ging ik vissen met mijn vader die eerst ook fanatiek was . ik woonde in Kootstertille waar ik vlak bij het PM kanaal woonde en gauw bij de jeugd terecht kwam en daar de menige prijzen al won . En ik dacht hier moet ik verder mee en ging ik opmijn 12e al  mee met de grote mannen destijds rallyvissen maar als ik daar over nadenk ben ik blij dat dat gebeurt is . ik heb een mooie tijd gehad met vooral de wintercompetities die ik destijds bijna allemaal won .Ik ben een tijdje er uit geweest omdat ik ging voetballen tot 2002 . Ik Zou naar het 1e toe alleen kreeg ik een zware blessure en ging ik wedstrijdvissen op stek . Dus eigenlijk ben ik pas later begonnen met wedstrijden op een hoger nivo.

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Mijn motivatie zit echt in de spanning en het proberen om steeds het maximale het er uit te krijgen dat geeft mij een geweldig gevoel als alles klopt met trainen en de voorbereiding. Dat begint morgens al met de loting daaruit kun je meestal wel lezen of je een goed resultaat kan halen . Alleen door soms een andere aanpak kun je ook op een moeilijk stuk resultaat boeken .

Welke wedstrijd(en) van het vorig seizoen is je bijgebleven? 

Er zijn mij een paar wedstrijden bij gebleven vooral het frieskampioenschap teams op de Helomavaart  waar we in de training  de juiste aanpak vonden qua voer en aas en als team pakte dat geweldig uit in de wedstrijd door kampioen te worden . En ook een paar wedstrijden die ik op een  moeilijke plek bijv in het midden van het parcours wist te winnen door een andere aanpak dan de rest dat zijn de mooiste overwinningen dat geeft je een goed zelfvertrouwen.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Op de nk,s bijv zouden de vakken wat meer uit mekaar mogen vaak heb je een groot stuk en word er maar weinig gebruik van gemaakt zet de mensen wat meer uit mekaar komt altijd ten goede van de vangsten en misschien een enquête maken onder de wedstrijdvissers waar zulke wedstrijden kunnen worden gehouden zie maar naar de afgelopen NK een dramatisch water wat op voorhand al werd gezegd . en misschien zou een NK over 2 dagen moeten worden gevist das een eerlijker iets . Dit omdat altijd bijna de kop belangrijk is dan zou je een slechte wedstrijd kunnen vissen en een mindere bijv .En ook zou je de jeugd wat sneller er bij kunnen zetten i.p.v. dat ze Tm 23 jaar vissen.  De jeugd  zou er wel eerder bij kunnen in het wedstrijd circuit heb je hier in friesland soms maar1 van boven de 20 jaar erbij terwijl er echt vergrijzing is .ik denk zelf dat er over 15 jaar of eerder in wedstrijden waar nu zn  60 a 70 man meedoen en dan nog maar de helft of minder zullen zijn .

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

Mijn voorbereiding begin ik meestal 2 dagen van te voren als het kan vis ik meestal voor de wedstrijd 1 keer op het parcours heb je iets meer kennis en voordeel als de omstandigheden qua weer en stroming het zelfde zijn .ook kijk ik veel naar de luchtdruk o.a. . de dag voor de wedstrijd kijk ik het materiaal na op breukjes, elastiek, tuigjes enz. Vrijdags haal ik mijn aas op zo vers mogelijk als het kan en avonds ga ik het voer bepalen voor de wedstrijd afhankelijk wat voor vis er te vangen is .is het meer brasem of voorn daar kun je ook veel meedoen qua werking in het voer .Avonds ga ik het meestal bevochtigen en mixen met de boormachine dat is veel beter zodat alles goed gemengd is en dat alles goed bevochtigd is hangt beetje vanaf qua diepte en stroming enz. Ik zorg dat het voer iets bevochtigd is en in kan trekken bij de waterkant kan ik zelf nog bepalen of het wat natter moet enz. .

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Mijn hoogtepunt is toch nog steeds de NK vaste stok 4jaar terug .Die werd gevist op de Lage Vaart te Almere waar ik een geweldig resultaat viste een 2e plaats . denk ik nog wel eens aan terug. Er had zelfs iets meer ingezeten helaas .

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

Fries kampioenschap vaste stok individueel  dat gebeurt je niet zo vaak elk jaar heb je maar 1 kans en die zou ik graag keer willen winnen . daar moet alles meezitten qua loting en visserij er al dicht bij gezeten een keer 2e .

Welke wedstrijden vis je graag ?

FK teams , FK vaste stok vooral de vaste stok wedstrijden op de moeilijke waters.

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

Dat is een wedstrijd op de Helomavaart. Destijds waar ik 2e werd van ruim 130 deelnemers .maar door een iets te haastig een vis uit het schepnet pakken een brasem . Die viel mij op de aasbak zo in het water en verspeelde ik de 1e plaats die blijft je wel bij zon wedstrijd daar ging alles goed alleen die ene fout tja.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

Ja blijf vertrouwen hebben in jezelf en om een goede wedstrijdvisser te worden is veel trainen en kennis van wateren krijgen , dan komen de resultaten vanzelf en niet veel twijfelen in de keuze die je maakt voor de wedstrijd laat je niet gauw afleiden .

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Mijn keuze is toch de vaste stok als favoriet omdat ik daar veel meer mogelijkheden in zie je kan er veel meer mee doen . ik vind het secure vissen echt prachtig zijn zoveel dingen die het verschil kunnen maken in het wel of niet vangen van de vis . De feeder blijft toch simpeler tuurlijk zijn daar ook wat mogelijkheden en veranderingen maar de vaste stok is een toch wat moeilijker visserij daar zal de menige wel met mij eens zijn . graag zou ik nog eens met een topvisser mee willen om het matchen wat meer onder de knie te krijgen daar word hier toch te weinig mee gevist .

Welke hengel gebruik je het meest?

Vast stok van spro  binnenkort ga ik overstappen naar de Cresta Centurion C 800 tevens mijn sponsor vandaar ook die vaste stok en die vind ik voor mij zelf de juiste keuze .  Als Feeder gebruik de Matrix horizon 4.00  Hier vis ik al paar jaar mee en voldoet uitstekend .

In welk viswater vis je graag? 

Heb een paar favoriete waters dat zijn de hooivaart, Helomavaart , Trekvaart , en de Workumertrekvaart  het woord zegt het al vaart . dat zijn waters waar ik goede resultaten vaak heb door het secure vissen . waters ong 2 tot 2.5m diepte zijn visrijke waters waar vooral het voorjaar uistekend is .

Welk aas gebruik je meestal?

Dat is variërend ben wel iemand van veel wormen maar maden ,Casters,Mais enz. is toch de hoofdmoot al valt het mij op dat ik de laatste 2 jaar meer resultaat boek met dode maden o.a. en het voer bestaat uit een mix van de vd Eynde voer en winters is het meestal gros Gardon Etang van Sensas. Een geweldig voer waar je overal wel mee uit de voeten kan .

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?  

Zou graag een dag met Jo Adriolo  willen vissen. Jo vind ik 1 van de beste vaste stok vissers in Nederland en zou nog wel wat tips kunnen gebruiken .

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Maakt mij eigenlijk niet zo veel uit je moet van je eigen kracht uitgaan heb graag goede vissers naast mij en die proberen te verslaan .

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Feeder:    Ramon Ansing  ,Ben van Ek, Peter vd Willik , Edgar Kuus ,Ahmed Goksen

Vaste Stok:    Ramon Pasmans , Ramon Ansing, Jeffrey Bakkernes ,Nico Bakkernes ,lucien de Rade .  gewoon wat meer nieuwe jeugd in het team blijft laatste jaren steeds hetzelfde ook het Feeder team zou wel wat kunnen veranderen .

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

Of ik nog ambities heb oa zou graag in een team willen naar de topcompetitie wil graag nog een stap hoger hier in Friesland alles al gevist en met een serieus team bezig zijn ben echt een teamplayer.

 

 

 

Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeSHIMANO AEROFREE SPIRIT/RINGERSVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Maver EvezetGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.CHAMPION FEEDWormenkwekerij Wasse