Interview met Ramon Ansing

Ramon Ansing

Mijn naam is Ramon Ansing en woon sinds een jaar in het centrum van roden. Inmijn dagelijkse leven werk ik bij Kuperus Hengelsport in Leek, daardoor ben ik dus de hele week met vissen bezig.Iets anders dan vissen doe ik dan ook eigenlijk niet, of beter gezegd ik heb er de tijd niet voor (behalve af en toe een avondje opstap dan).

 

Wanneer ben je begonnen met vissen?

Ik vis al zolang ik me kan herinneren, ook met het vissen van wedstrijden ben ik al vroeg begonnen. Zoals iedereen denk ik, eerst bij een lokaal clubje en daarop volgen da steeds grotere wedstrijden

Wat motiveert je om iedere keer weer wedstrijden te vissen.

Het mooiste aan een wedstrijd vind ik de uitdaging, je moet je toch elke keer weer meten met andere wedstrijdvissers. Ik vis daarom het liefst wedstrijden waarbij het gaat om zoveel mogelijk vissen te vangen, het vissen op een enkele vis is niet mijn ding. Helaas is dat wel steeds meer aan de orde tegenwoordig

Welke wedstrijd van het vorig seizoen is je bijgebleven?

Ik kan niet gelijk een wedstrijd opnoemen, daarvoor heb ik er ook teveel gevist. Een resultaat is naar mijn mening ook niet de reden of een wedstrijd goed ging of niet. Een 5de plek met kleine vis midden in het vak kan soms een mooiere wedstrijd zijn dan een 1ste plek op kop met een paar platten.

Wat zou er verbeterd kunnen worden op wedstrijd gebied?

Bij sommige wedstrijden zou de prijs verdeling misschien iets anders kunnen, bijv. buiten de normale vakprijzen(geld), poule prijzen, die poule prijzen zijn dan niet te winnen door de personen die al een vakprijs hebben. De poule prijsjes kunnen dan alleen maar de waarde van het inleg geld te hebben, hierdoor houd je gewoon meer mensen aan de waterkant. Het loten word gewoon steeds belangrijker en dit is een manier om ook op een slechtere plaats nog iets te hebben om voor te vissen

Wat is je hoogtepunt op het wedstrijdgebied?

Hmm, lastige vraag, als je veel vist, dan win je (als je het een beetje meezit qua loten ed.) ook regelmatig wel een wedstrijdje. Ik heb vele mooie wedstrijden gevist, vooral in het buitenland waarbij ik niks heb gewonnen, we werden met ons team afgelopen jaar 4e op het Wereld Kampioenschap Clubs in Italië, zelf won ik de 2e dag mijn vak. Al sta je naast het podium het is wel een mooie prestatie met bijzondere visserij op vissen die hier in Nederland niet zwemmen

Hoe bereid je je voor op de wedstrijd?

Het liefst vis ik gewoon zo vaak mogelijk wedstrijden, ik denk zelf dat dat de beste voorbereiding is. Je kan veel sneller inspelen op wedstrijd situaties, de vis aast toch anders op een rij dan als je alleen zit. Ik hecht dan ook helemaal geen waarde aan een training’s sessie van 1 of 2 man op een water. Het enige wat je er wijzer van word is de diepte en wat voor vissoort er rond zwemt.

Welke wedstrijd zou je graag nog eens willen winnen?

.Ik vind elke wedstrijd mooi om te winnen, of dat nou een wedstrijd is van 18 man of van 100. Aankomend jaar is het WK junioren en u23 in ons eigen land, het mooiste zou zijn als we daar met ons team een medaille kunnen halen

Welke wedstrijden vis je graag.

Alles, en het liefst zoveel mogelijk…

Wat is je diepte punt in al die jaren dat je vist?

Een echte diepte punt kan ik zo niet bedenken, iedereen heeft soms een wedstrijd of periode dat het niet loopt. Als je er dan maar van leert en denk volgende keer beter is dat de beste oplossing.

Heb je nog wat tips voor de vissers?

.Gewoon doen wat jezelf denkt dat goed is, kan je ook nooit een ander de schuld geven;).

Wat doe je liever met de feeder vissen of met de vaste stok/match enz. en waarom?

Ik vis het liefste met de match, alleen zijn er behalve de TC en Selectie weinig wedstrijden waarmee je daar echt het verschil kan maken. Het waait hier overigens ook bijna altijd in dit land wat ook niet geheel gunstig is voor deze visserij. Verder vis ik net zo lief met de stok als met de feeder.

Welke hengel gebruik je het meest?

Ik vis sinds afgelopen jaar met een Daiwa Tournament Vaste Stok en die bevalt me uitermate goed. De balans is werkelijk perfect en de hengel is zeer ongevoelig voor wind.

                             

In welk viswater vis je graag?

Zolang er maar veel vis zwemt maakt het me niet uit.

Welk aas gebruik je meestal?

Het liefst vis ik met wormen, zowel door het voer als aan de haak. Je kan hier elke vissoort mee vangen, en vooral brasem(waar het in wedstrijden vaak om gaat) is er gek op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Met welke bekende Nederlander/ Buitenlander zou je wel eens een hengeltje willen uit gooien?

Hmm moeilijke vraag maar, Geraldine Kemper lijkt me wel wat :-)!

Wie heb je liever niet naast je zitten tijdens een wedstrijd?

Ik vind het vreselijk om te verliezen, maar je kan alleen leren van anderen dus kan je maar beter iemand naast je hebben die het beter beheerst dan jezelf. Dan weet je in ieder geval wat je fout doet en weet je wat je moet verbeteren of welke tactiek je moet toepassen.

Als je een WK team mocht samenstellen welke vissers zou jij dan selecteren?

Dat is gelukkig een taak van de coaches en niet van mij, vissen is een individuele sport dus makkelijk is het niet om een team samen te stellen!

Verder nog mededelingen of opmerkingen?

Succes verder met jullie website!