Skip to main content

Eerste GHV wedstrijd in 2024 gevist aan beneden kanaal te Eefde

19 februari 2024

Eerste GHV wedstrijd in 2024 gevist aan beneden kanaal te Eefde
Teleurstellend beging van het wedstrijdseizoen.

De eerste wedstrijd is een feit. Zeven deelnemers gaven zondagochtend 7:30 uur acte de présence aan het Beneden Kanaal te Eefde, helaas moesten twee deelnemers zich afmelden.

De wedstrijdcommissie had twee “vakjes” met veel ruimte tussen de nummers uitgezet. Tijdens het uitzetten verwelkomde Ivo de deelnemers en zorgde voor een kleine versnapering in de vorm van een glaasje “Jans Foezel”, een traditie die overgebleven is uit de tijd dat we nog een WinterCup hadden.

Na de borrel en een korte uitleg over de regels, er wordt gevist in twee vakjes en op gewicht (er is dus niet zoveel veranderd ten opzichte van de vorige editie), kon er geloot worden. Na het loten snel naar de waterkant en opbouwen maar. We hadden het geluk dat het tijdens het opbouwen nagenoeg droog was, daarna was het een natte bedoeling. De hele wedstrijd miezer regen.

Om 8:30 uur, half uur later dan normaal i.v.m. de zonsopkomt, klonk het beginsignaal en de korven werden te water gelaten. Het waterpeil in het Beneden Kanaal was extreem hoog, dus moest er ver in gevist gaan worden om vast zitten te voorkomen. Na het aanvoeren van de stek was het wachten begonnen.

Hoe lang zou het duren voordat de eerste tekenen van leven zich aandienden?
Lang, op sommige nummers erg lang. Robert ten Have wist in het eerste uur een brasem te haken maar moest deze helaas ook lossen. De overige deelnemers zaten nog te wachten op een fatsoenlijke aanbeet. Sporadisch werd er iets gezien wat op een beet leek maar het bleef bij een paar kleine tikjes op de top. Ondertussen wist Robert op nummer 6 een mooie voorn te vangen. Na bijna twee uur wist ook Ivo zijn eerste fatsoenlijke beet te verzilveren, zou het dan…?

Dit gaf de burger moed. Over het hele parcours werd er zo nu en dan “leven” gezien maar vis kwam niet boven water.

De laatste twee uur werd er sporadisch een fatsoenlijke beet gezien, Robert wist nog een mooie voorn en een halfwas brasem te vangen. Voor de rest was het oud Hollands “waterkieken” Met nog een klein 10 minuten te gaan, de meesten waren de spullen al aan het opruimen, kreeg Erwin een niet te missen aanbeet en niet veel later gleed er een mooie dikke brasem in zijn schepnet.

Om 12:30 uur klonk het eindsignaal. Door de zeven deelnemers is er 7493 gram vis gevangen, Vak A 4843 gram en 2650 gram in vak B.

Tussenstand na de 1ste VJC wedstrijd.

     

1.

Erwin Wanink

2237

gr.

1

pnt.

2.

Robert ten Have

1248

gr.

1

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

2028

gr.

2

pnt.

De eerste volgende GHV wedstrijd is de tweede voorjaarscompetitie wedstrijd, deze wordt gevist op zondag 10 maart. De nummers worden dan uitgezet aan de Oude IJssel (Beemsterweg te Eldrik).

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser