Skip to main content

Uitslag tweede voorronde Shimano Aero Ledger-cup.

19 december 2023
Afgelopen weekend werd de 2e voorronde gevist van de Shimano Aero Ledgercup. De weergoden waren eens een keer gunstig gezind en met een temperatuur van 10 graden en geen regen wordt het al een stuk aangenamer vissen natuurlijk.
Om 8.30 vond de loting plaats. Welke stekken er vandaag kanshebber waren was voor iedereen een raadsel, omdat er tot vandaag lastig vis te vangen was op de vijver. Om klokslag 10.00 klonk het beginsignaal en vlogen de eerste methodfeeders het water in.
Shimano Ledgercup
 
Al snel werd er hier en daar een vis gevangen - wat een goed teken was. In vak A was het Hans de Boer die snel uit de startblokken kwam. De rest van dat vak kwam wat later op gang. Omdat er op iedere stek vis werd gevangen bleef het tot het einde spannend. Rene Hol vissend vanaf stek 28 kreeg de laatste anderhalf uur de vis er goed op. Hiermee kon hij uiteindelijk Jeroen Peters voor blijven en pakte de winst in vak A.
In vak B duurde het wat langer voordat de vis arriveerde. Joris van Wortel ving snel 2 vissen en daarna werd het weer rustig. Team Shimano Aero lid Dirck van Duivenbode, vissend vanaf stek 9, wist de hele wedstrijd door zijn visje te vangen. Ook Jan Zekveld op stek 13 ving regelmatig vis. Uiteindelijk wist Dirck er met de winst vandoor te gaan.
Vak C leek vandaag een prooi te gaan worden voor Eric vd Veen op stek 17. Hij ving vanaf het begin vis. Remy vd Heijden op stek 21 wist hem echter op de hielen te blijven zitten. Ook Marco Lam en Eduard Helmerich kregen het ‘s middags nog aardig aan de praat en gingen nog voor de winst. Met de weging kwam Remy uiteindelijk als winnaar uit de bus!
Voor de vakwinnaars was er door Shimano een Aero Precision feeder beschikbaar gesteld. Winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie finaleplaats!
Shimano Ledgercup
 
De volgende kwalificatiewedstrijd zal gevist worden op 21-01-2024.
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser