Skip to main content

Mooie vangsten derde winterwedstrijd Hsv Kennemerland In Noordhollandskanaal Landsmeer.

11 december 2023
De weersvoorspellingen voorspelde niet veel goeds maar gelukkig waren het slechts voorspellingen en pakte het weer goed uit. Waar buien waren voorspeld bleef het heel de ochtend droog en met een temperatuur van 12 graden best aangenaam. Bij het opbouwen een stevig windje maar wel in de rug waarbij ook de meeste stekken stonden achter bosschages of een huis. Een winderige plek stek 7 maar wel met een uitloopje tegenover zich, die stek wist Daan van der Venne te loten. Ruim een uur voorbereiding waarbij het nog aardig waaide maar dat nam al snel af. Na het startsignaal schoten diverse vissers gelijk uit de startblokken.
 
Kennemerland
 
Op lop wist Peter Krijgsman met de feeder al snel de nul weg te werken en ving de hele wedstrijd door zijn vissen. Zijn buurman Tom Moolevliet wist pas om half elf zijn eerste beet te verzilveren maar kreeg daarna een mooi tempo. Veel sneller was Sjaak Veldt eerst met de stok en daarna betere exemplaren met de feeder. Toch schakelde Sjaak terug naar de stok maar daar was het heel schraal bij hem. Op staart zat Clive Hill en dan weten de anderen die gaat hem verzilveren. Snel was de nul verdwenen en Clive ging de hele wedstrijd lekker door. Niet verder dan een kantstokje daarmee werd vis na vis binnen gehaald. Een stuk minder was het bij zijn buurman Jean Chagineu die aan de overzijde weinig beten kreeg. Ook Dolf Rijs had enkel voor de feeder gekozen aan de kant en aan de overzijde.

Kennemerland

 
De minuscule beten aan de kant wist Dolf knap te verzilveren. Midden in het vak zat Theo Breedijk. Theo leek van zijn geloof gevallen maar besloot wat pieren te knippen en dat was heel succesvol. Vanaf dat moment nam zijn beet toe, zodat Theo die kunstje een aantal keer herhaalde. Het werd een steeds aangenamere visochtend waarbij zelfs het zonnetje zich liet zien. Na drie en half uur klonk het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Peter Krijgsman zijn kopstek te verzilveren met 18 stuks en 8 kilo. Tweede eindigt Nico Schouws met 20 stuks en bijna 6 kilo en de derde plek wordt opgeÃĢist door Tom Moolevliet.

Kennemerland

 
In vak B zit de overall winnaar vandaag in de persoon van Clive Hill die zijn staartstek keurig verzilverd. Zowel qua aantallen liefst 44 stuks en gewicht bijna 10 kilo is Clive iedereen ruim de baas. Keurig tweede vanuit het midden van het parcours eindigt Theo Breedijk met 22 stuks en bijna 9 kilo. Hiermee revancheert hij zich knap van zijn laatste plek de vorige wedstrijd op de staartstek. Dolf Rijs eindigt als derde. We kijken terug op een heerlijke visochtend, lekkere vangsten en hoop gezelligheid.
Vak A
Peter Krijgsman 18 stuks 8.030 gram 98 punten
2 Nico Schouws 20 stuks 5.870 gram 78 punten
3 Tom Moolvliet 18 stuks 3.131 gram 49 punten
Vak B
Clive Hill 44 stuks 9.440 gram 138 punten
Theo Breedijk 22 stuks 8.505 gram 107 punten
Dolf Rijs 9 stuks 4.051 gram 49 punten
Na drie wedstrijden begint het klassement zich te vormen. Het is Peter Krijgsman die de koppositie overneemt van Dolf Rijs. Jean Chagineu blijft keurig derde. Opvallend de gehele top drie verschilt met die van de wintercompetitie van vorig jaar. Het is duidelijk in de breedte kent Hsv Kennemerland een sterke groep wedstrijdvissers. Over twee weken vissen we de laatste wedstrijd van 2023, op zondag 24 december.
Tussenstand wintercompetitie na drie wedstrijden (Minus 1 afschriver)
1 Peter Krijgsman 2 Klassementpunten 229 Vangstpunten
2 Dolf Rijs 2 Klassementpunten 101 Vangstpunten
3 Jean Chagineu 3 Klassementpunten 94 Vangstpunten
Wie nog bij ons wil aansluiten, je bent welkom. Ik zou zeggen aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit de wintercompetitie lekker mee te vissen. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. Vergeet niet je uiterlijk vrijdagavond 22 december op te geven via www.mijnsportteam.com
Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser