Skip to main content

Bert Otten winnaar Sportvisserij Limburg Winterleague 2023.

11 december 2023
Onder zware weersomstandigheden (wind en regen) is afgelopen zaterdag de finale van de Sportvisserij Limburg Winterleague 2023 gevist. Na de kou van de afgelopen weken waren de omstandigheden nu compleet anders. De witvis zou volgens de verwachting nu wel op de grote plas rondzwemmen en het bij de sluis allemaal ietsje minder zijn.
wintercompetitie

Voor de wedstrijd heerst er een gezonde spanning. Na het opgemaakte tussenklassement werd duidelijk dat er nog voor veel deelnemers een goede kans klaarlag om een sterk eindklassement te vissen. Je moet een beetje geluk hebben bij de loting en natuurlijk het parcours. De deelnemers wisselde van parcours en mochten zelf hun nummertje trekken. Het parcours Osen en Zuidplas waren wederom het decor van een spannende wedstrijd.
Op de Zuidplas waren de vangsten ondanks de wind en regen meer dan redelijk te noemen. Vooral veel kleine voorn met af en toe een mooie daartussen. Her en der werd er ook nog een brasem gevangen. Dankzij de kou van de afgelopen twee weken waren de vangsten bij Osen deze dag beduidend minder. Hier moest de trukendoos worden opgemaakt om aan een visje te komen. Elke vis telt!
Na afloop werden alle deelnemers van harte welkom geheten in de gezellige kantine van Sportvisserij Limburg en kon men zich onder het genot van broodjes rookworst en erwtensoep even lekker opwarmen na een lange koude en natte dag. Ondertussen nam de spanning toe. De uitslag zou dicht bij elkaar liggen. De drietallige wedstrijdleiding kwam - nadat alles dubbel was gecontroleerd - met de verlossende uitslag.
De winnaar van de Winterleague 2023 is geworden Bert Otten!
Bert wist net zoals in wedstrijd twee ook nu een eerste plaats bij elkaar te vissen en eindigde met een totaal gewicht van10.040 gram en een totaal van vijf punten op de eerste plaats. Daarmee is Bert Otten een waardig opvolger van John Janssen die de beker in 2022 mee naar huis mocht nemen. De Belg Dennis Kwanten kwam maar twee puntjes te kort. Op de laatste dag wist hij vierde te worden en verspeelde daarmee zijn koppositie en de uiteindelijke winst. Dennis wist wel een verdienstelijk totaalgewicht van 15.090 gram bij elkaar te vissen over drie wedstrijden. Door een sterke tweede plaats in zijn vak en een contante topklassering in de voorgaande wedstrijden wist Jorg Nelissen de bronzen medaille te veroveren met een totaal van zeven punten en een totaalgewicht van 12.410 gram.
Namens Sportvisserij Limburg feliciteren wij alle prijswinnaars en bedanken alle deelnemers voor hun deelname. Verder willen wij alle vrijwilligers bedanken voor de goede wedstrijdleiding en de catering en natuurlijk alle deelnemers voor hun deelname. Graag tot volgend jaar!