Skip to main content

Wisselende vangsten 8e zomer wedstrijd Hsv Kennemerland zondag 27 augustus 2023

28 augustus 2023

De achtste wedstrijd van de zomercompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal voorbij Oostgraftdijk. Bij het uitzetten bleek er nog een vereniging van plan op het zelfde stuk parcours te gaan vissen. Even checken maar het waren toch echt wij die vandaag toestemming hadden hier te vissen. Ondertussen was het gaan gieten en dan is uitzetten geen pretje. Ruim een uur voorbereidingstijd en het was gelukkig weer droog en windje recht achter in de rug. Opvallend veel feeders vandaag, terwijl ik zelf voor de tok kies. Na het startsignaal wordt er met de feeder vrijwel gelijk vis gevangen. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het zeuren, dit komt voornamelijk omdat het niet stroomt. Op kop start Gert Lute langzaam maar weet naarmate de wedstrijd vordert de vis beter te vinden. Midden in het parcours schiet Bert Groot uit de startblokken het eerste uur worden al diverse mooie vissen geland.

 

Kennemerland

 

Op staart verspeelt Dolf diverse onderlijnen maar vangt ondertussen lekker door. Dat geldt ook voor zijn buurman William de vries die opnieuw uitstekend zit te vissen. Vissers welk hebben gegokt op de stok zitten er vandaag naast, de vis wordt hoofdzakelijk met de feeder gevangen aan de overzijde. Na vier uur is het eindsignaal net op tijd want donkere wolken naderen. De weegploegen gaan op pad maar ondertussen komt het met bakken uit de lucht. Het leven van een wedstrijdcommissie lid gaat niet over rozen, weer of geen weer de mannen klaren de klus. In vak A weet Bert Groot het vak te winnen met 7,5 kilo, kort daarop eindigt Peter Krijgsman tweede met 7 kilo en Jean Chagineu legt beslag op de derde plaats. In vaak B zit de overall winnaar van vandaag in de persoon van Dolf Rijs met 12 kilo wint hij zowel zij vak als de wedstrijd. Keurig tweede eindigt William de Vries en derde wordt de elke wedstrijd beter vissende Clive Hill. Na afloop waren er prijzen voor de eerste en een na laatste van elk vak. We kijken terug op een winderige wedstrijd, fris temperatuurtje, wisselende vangsten en een prima sfeer.

 

 

Vak A

     

1

Bert

Groot

7.150

gram

2

Peter

Krijgsman

7.096

gram

3

Jean

Chagineu

6.330

gr

am

 

 

Vak B

     

1

Dolf

Rijs

12.190

gram

2

William de

Vries

9.777

gram

3

Clive

Hill

7.597

gram

 

Kennemerland

 

Tussenstand A- en B-klasse

Het is een spannende strijd bovenin bij de A-klasse waar Cor Martens de koppositie overneemt van Nico Schouws en Clive Hill opstoomt naar de derde plaats dorr zijn overwinning vandaag in de A-klasse. Simon van der Kolk is door zijn afwezigheid gedegradeerd. Het ziet er somber uit voor Juan Cabrera net gepromoveerd wil het niet echt lukken in de A-klasse. Ook de net gepromoveerde Tom Moolevliet staat in de gevarenzone. Maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan wanneer Tom en Juan hierin gaan knallen is het ontlopen van degradatie nog mogelijk.

 

Tussenstand A-klasse

( Twee afschrijvers)

1

Cor

Martens

12

Klassementspunten

58311

gram

2

Nico

Schouws

13

Klassementspunten

69156

gram

3

Clive

Hill

14

Klassementspunten

44883

gram

 

In de B-klasse kan William de Vries de winst al bijna niet meer ontgaan, zijn promotie is nu drie wedstrijden voor het eind al zeker. De andere twee promovenda op dit moment zijn Peter Krijgsman en Ton van de Nieuwboer. Maar kort daarachter staan Hendrikje Sikma, zij kende een uitstekende start maar valt nu wat terug maar wie weet wat zijn nog in petto heeft. Maar ook Toni Colonello , Gert Lute en Jean Chagineu hebben nog volop kans te promoveren.. Qua eerste plaats geen spanning maar daarachter is veel mogelijk.

 

Tussenstand B-klasse (Twee afschrijvers)

 

1

William de

Vries

7

Klassementspunten

58.902

Gram

2

Peter

Krijgsman

17

Klassementspunten

39.476

Gram

3

Ton van de

Nieuwboer

22

Klassementspunten

42.330

Gram

 

Tussenstand Verenigingskampioen 2023

Voor het verenigingskampioenschap kent William de Vries een mooie voorsprong. Maar zijn leermeester Cor Martens is volop in de achtervolging. Het zelfde geldt voor Bert Groot die de laatste wedstrijden heeft weten te winnen.

 

1

William de

Vries

7

Klassementspunten

58902

gram

2

Bert

Groot

12

Klassementspunten

38162

gram

3

Cor

Martens

13

Klassementspunten

58311

gram

 

 

 

 

© 2013 De Witvisser
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door De Witvisser